Πήρε Πήλιο η ΑΕΚ

18:21 | 23/06/2023

Παίκτης της ΑΕΚ είναι πλέον ο Σταύρος Πήλιος, με τους κιτρινόμαυρους να ανακοινώνουν την απόκτησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα υπογράφοντας μαζί του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Σταύρος Πήλιος αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και άνοιξε τα φτερά του για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που είναι η ΑΕΚ.

Όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η νταμπλούχος Ελλάδας, ο 22χρονος ακραίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους κιτρινόμαυρους και μέχρι το καλοκαίρι του 2027 θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Σημείωνεται μάλιστα πως ο νεαρός μπακ αποτελεί την πρώτη προσθήκη της Ένωσης ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

"Ο Σταύρος Πήλιος γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2000, στη Ρόδο. Στην ηλικία των 13 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία "Ελπίδες Ιωαννίνων" και τρία χρόνια αργότερα έγινε μέλος των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2019.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτου του, στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Ένωση Ασπροπύργου και δύο μήνες αργότερα έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League 2, στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης. Το ντεμπούτο του στη Super League το πραγματοποίησε στις 31 Ιανουαρίου 2021, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Τον Αύγουστο του 2021 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Ηρακλή, με τον οποίο πραγματοποίησε 30 συμμετοχές στη Super League 2 (2 γκολ και 1 ασίστ) της σεζόν 2021-22, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού. Συνολικά κατέγραψε 24 συμμετοχές (όλες 90λεπτες), έχοντας 2 ασίστ.

Σταύρο, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ", αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρέτησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του: "Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Σταύρου Πήλιου στην Α.Ε.Κ., συνεχίζοντας την ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες της.

“Σε ευχαριστούμε για την εξαιρετική σου παρουσία αυτά τα χρόνια στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον σου.”".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.