Πήρε το ντέρμπι ο Εργοτέλης!

17:01 | 27/01/2021

Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν 0-1 των Χανίων και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ένας σοβαρός Εργοτέλης στάθηκε έξυπνα στα Περιβόλια και «χαμογέλασε», έπειτα από δύο ήττες στη φετινή Super League 2.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος πήρε το κρητικό ντέρμπι, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη τρέχουσα σεζόν και κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς.

Το παιχνίδι στα Περιβόλια δεν ήταν καθόλου καλό στο α’ ημίχρονο, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν μία σημαντική στιγμή μόλις στο 6’, με τον Κουτζαβασίλη να διώχνει σε κόρνερ το συρτό σουτ του Κουατένγκ.

Το σύνολο του Ταουσιάνη είχε σε γενικές γραμμές πιο… συμπαθητική εικόνα στο χορτάρι, ωστόσο δεν κατάφερε να φτιάξει άλλη αξιόλογη φάση.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, κινήθηκαν στα… ρηχά και ο Κατσιμήτρος δεν ένιωσε καμία απειλή από τους αντιπάλους του.

Η επανάληψη άρχισε δυνατά, με τα Χανιά ν’ απειλούν στο 49’ με τον Βρεττό και τον Εργοτέλη ν’ απαντάει στο 51’ με τον Κωστανάσιο.

Πέντε λεπτά αργότερα, βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» μπόρεσαν να προηγηθούν. Ο Ποζατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα δεν έδιωξε σωστά και ο Μανουσάκης με ψύχραιμο σουτ «έγραψε» το 0-1.

Το σύνολο του Ταουσιάνη απείλησε και στο 61’ με τον Κόνρααντ, αλλά από το σημείο εκείνο και μετά οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν την απόδοση τους.

Στο 67’ ο Κατσιμήτρος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Μπραμπίγια. Το εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης και η κεφαλιά του Ανδρέου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το 70’, πάντως, ο Εργοτέλης έκοψε τον ρυθμό που είχαν οι γηπεδούχοι, δεν αισθάνθηκε άλλο κίνδυνο και στο φινάλε πανηγύρισε το σπουδαίο «διπλό».

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Ρέντζας (46’ Αναστασόπουλος), Σωτηράκος, Brambilla (68’ Τριανταφυλλάκος), Aranha, Παναγιωτούδης (81’ Γιάκος), Βρεττός (68’ Δημητριάδης), Διαμαντόπουλος, Macena (81’ Σουντουρά).

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Kacurri, Ποζατζίδης (86’ λ.τρ. Σερβιλάκης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Τσέλιος (87’ Μπουρσέλης), Μπουτσάκης, Μανουσάκης, Kwateng (33’ λ.τρ. Κωστανάσιος), Conraad (71’ Κοκκίνης).

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.