Pierra Creta: Τεράστια η επιτυχία της διοργάνωσης στις κορυφές του Ψηλορείτη

09:00 | 11/03/2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 6η φορά το δημοφιλές "Pierra Creta" για τους λάτρεις του ορειβατικού σκι.

Για ακόμα μία φορά το δημοφιλές "Pierra Creta" ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η Κρήτη και δη ο Ψηλορείτης έφτασαν στα πέρατα του κόσμου, σε μία διοργάνωση που έχει γίνει "must" για λάτρεις του σκι από ολάκερο τον πλανήτη!

Στην υποδοχή τους σκιέρ περίμεναν λύρες και τραγούδια, ενώ στον τερματισμό τους περιμέναν λύρες και τραγούδια, αλλά και αντικριστό, με τους αγώνες να δίνουν τη θέση τους στη γιορτή και τους κρητικούς χορούς.

Το "Pierra Creta" διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014 και το 2015, φετος ήταν η 6η φορά. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια στις κορυφές του Ψηλορείτη. Αποτελείται από δύο διαδρομές, η διαδρομή Α με ενδεικτική υψομετρική διαφορά 1800 μ και Β με ενδεικτική υψομετρική διαφορά περίπου 900 μ. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές του αγώνα σημειώνουν ότι ο εν λόγω αγώνας επιδιώκει να κάνει την ορεινή χιονοδρομία γνωστή στους ανθρώπους της Κρήτης, αλλά και να δείξει στους ήδη εμπλεκόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι η Κρήτη είναι ένας τόπος για το ορειβατικό σκι.

Η διοργάνωση έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή και μάλιστα το 2022 έφτασε μέχρι τους New York Times, όταν ο δημοσιογράφος του πασίγνωστο Μέσου συμμετείχε στη διοργάνωση και έγραψε αποθεωτικά σχόλια γι' αυτή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.