Πιο έτοιμη η ΑΕΚ, κέρδισε τον Παναθηναϊκό

20:35 | 19/09/2020

Η ΑΕΚ έδειξε πιο έτοιμη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εν όψει της έναρξης της σεζόν, κερδίζοντας στην πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων (87-77) στο ΟΑΚΑ.

Δέκα μέρες πριν από την έναρξη του Final Eight του Basketball Champions League, η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν των πρασίνων (87-77) σε φιλικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, έχοντας το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Από την άλλη, το τριφύλλι προβλημάτισε τόσο με την περιφερειακή του άμυνα (Ταϊρίς Ράις και Κιθ Λάνγκφορντ έκαναν μεγάλη ζημιά σε προσωπικές φάσεις και μαζί τη διαφορά για τους νικητές) όσο και σε δημιουργία, με τον Πιερ Τζάκσον να είναι κακός και να μην μπορεί να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα για την ομάδα του. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως εν όψει του Super Cup (23 και 24 Σεπτεμβρίου), η ΑΕΚ έδειξε να είναι αρκετά πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Εξαιρετικός στο εκτελεστικό κομμάτι και τα ριμπάουντ ο Γιανίκ Μορέιρα για τους νικητές, την ώρα που οι ηττημένοι είδαν τους περισσότερους παίκτες να παίρνουν βαθμό κάτω από τον μέσο όρο -με εξαίρεση τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Νέμανια Νέντοβιτς.

Εξάλλου, για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν αγωνίστηκαν οι Χάουαρντ Σαντ - Ρος (αστράγαλος), Λευτέρης Μποχωρίδης (αστράγαλος) και Ίαν Βουγιούκας (ανέτοιμος), ενώ από την ΑΕΚ απουσίασαν ο Μάρκους Σλότερ (γόνατο), ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (γαστρεντερίτιδα) και ο Ντάριον Άτκινς (ανέτοιμος).

Τα Δεκάλεπτα: 24-24, 45-39, 68-60, 87-77.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 18, Ράις 13, Λάνγκφορντ 19, Ματσιούλις 5, Χρυσικόπουλος 13, Ζήσης 3, Κατσίβελης, Γόντικας 2, Γκίκας 2, Μαυροειδής 2, Λοτζέσκι 8, Ρογκαβόπουλος 2.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 9, Όγκαστ 2, Παπαπέτρου 17, Δίπλαρος, Κασελάκης 2, Καλαϊτζάκης 3, Φόστερ 8, Περσίδης, Νέντοβιτς 19, Ουάιτ 3, Μήτογλου 7, Μπέντιλ 3, Τζάκσον 4.

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.