Πίσω τα έργα στην «Αγιά Σοφιά» λόγω γραφειοκρατικού λάθους!

08:11 | 14/09/2019

​Εκτός του χρονικού προγραμματισμού της βγαίνει η ΑΕΚ, όσον αφορά τις προβλέψεις ολοκλήρωσης του έργου της «Αγιά Σοφιάς». Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Live Sport», η διαδικασία υπογειοποίησης θα ξεκινήσει με τετράμηνη καθυστέρηση και αιτία είναι ένα γραφειοκρατικό λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελεγκτικού Μηχανισμού η οποία αναμενόταν να επικυρώσει τον διαγωνισμό ανάληψης του έργου της υπογειοποίησης από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, συνεδρίασε με μέλη τα οποία δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις για τον συγκεκριμένο ρόλο. Η προσβολή της σύνθεσης έφερε καθυστέρηση που λόγω των συνθηκών... επεκτάθηκε.

Ενώ, λοιπόν, από τις 18 Απριλίου είχε αναρτηθεί στην «Διαύγεια» το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αφενός το λάθος στην σύνθεση, αφετέρου η υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού από τα μέσα Μαΐου λόγω των εκλογών ως και τον Σεπτέμβριο (τον Αύγουστο υπάρχει μία γενικότερη βραδεία πορεία των εξελίξεων), δρομολογούν την έναρξη των έργων τέσσερις μήνες αργότερα, το φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην εφημερίδα, το ευτυχέστερο σενάριο θέλει τα πρώτα έργα υπογειοποίησης να ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής της είχε οριοθετηθεί στους 14 μήνες βάσει της σύμβασης, ωστόσο ενδέχεται να τελειώσουν οι εργασίας σε διάστημα 9-10 μηνών. Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί χοντρικά ένας χρόνος από τον Οκτώβριο του 2019, επομένως δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να μπει στο νέο της σπίτι από τα μέσα της επόμενης σεζόν και ειδικότερα στις αρχές του 2021 και την έναρξη του β' γύρου στο πρωτάθλημα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.