Πιτίνο: «Λογική η διακοπή στη Euroleague»

17:17 | 27/05/2020

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την οριστική διακοπή της σεζόν.

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Sport5 και υποστήριξε ότι ήταν μια λογική εξέλιξη το «λουκέτο».

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε σχετικά ο Πιτινο.

Σχετικά με τις αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, υποστήριξε: «Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

Ο Πιτίνο, τέλος, ανέλυσε και το παιχνίδι του Ισραηλινού, Ντένι Αβντίγια, ο οποίος ετοιμάζεται για το Draft και το άλμα για το ΝΒΑ: «Αν κρίνω από τα 11 λεπτά που αγωνιζόταν σε κάθε ματς, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας παίκτης που επηρέαζε το ματς. Αλλά εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω βίντεο του. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά νομίζω πως θα γίνει ένας καλός παίκτης και ότι θα έχει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.