«Έχουμε προτάσεις για Ουές, στην Ελλάδα θέλουν να αγοράσουν τσάμπα»

10:40 | 22/07/2019

Ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης, παραχώρησε σήμερα σε ραδιόφωνο της Αθήνας και αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, στο μπαράζ με τον ΟΦΗ και το θέμα της πώλησης του Ουές

Ο Βασίλης Αμανατίδης μίλησε στην ΈΡΑ ΣΠΟΡ για τον σχεδιασμό της ομάδας των Χανίων, την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας καθώς και το θέμα της παραμονής του Ουές

Αναλυτικά είπε:

Για την σεζόν 2018-19:
Το μπαράζ είναι παρελθόν. Δεν είχαμε αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό, αλλά τη δημιουργία νέας ομάδας με νέα παιδιά.
Όταν ξεκινήσαμε είχαμε τρεις παίκτες και αυτό που θέλαμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Επενδύσαμε στα παιδιά και για αυτό υπογράψαμε μεγάλα συμβόλαια, κυρίως τριετή.
Φτάσαμε βέβαια στα μπαράζ που ήταν ποδοσφαιρικό θαύμα. Οφείλεται στα παιδιά, στον πρόεδρο κ.Μαθιουλάκη και στον προπονητή τον κ.Τάτση. Υπάρχει πίκρα αλλά έμεινε πίσω.
Τώρα κοιτάμε μπροστά. Έχουμε 24 παίκτες από τον περυσινό κορμό και αυτό σημαντικό για εμάς, καθώς χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προσθήκες.

Για το δύσκολο περσινό καλοκαίρι:
Ήταν μια βασανιστική διαδικασία. Στο σκάουτινγκ με βοήθησε και ο γιος μου. Μιλούσαμε με τον γενικό αρχηγό Δημήτρη Μαθιουλάκη και τον προπονητή και για κάθε θέση είχαμε τρεις επιλογές. Διαλέξαμε τους παίκτες με τα εξής κριτήρια: Δίψα για διάκριση, ποιότητα, ηλικία και χαρακτήρας.

Για τον σχεδιασμό:
Δεν είμαστε ομάδα που θέλει να κάνει 15 μεταγραφές κάθε χρόνο. Όμως για να το πετύχεις αυτό πρέπει όταν ξεκινά ο σχεδιασμός να πειστεί η διοίκηση ώστε να υπάρχει υπομονή. Ο πρόεδρος δεν ανακατεύεται όπως αλλοι στη δουλειά μας. Βλέπει το αποτέλεσμα και νομίζω ότι τον έχουμε κερδίσει.

Για τους παίκτες που έχουν προτάσεις:
Δεν είναι μόνο ο Ουές, το έργο είναι ομαδικό. Στον Πλατανιά υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που μπορούν να παίξουν σε ψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και ορισμένοι και εκτός Ελλάδας.

Για το αγωνιστικό πλάνο του κ.Τάτση:
Ο προπονητής θέλει η ομάδα να παίζει ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία του δεν αναλύεται σε μια εκπομπή. Είναι γνώστης του αντικειμένου και έχει έναν κανόνα να παίζει πάντα ο καλύτερος. Στα αποδυτήρια υπάρχει δικαιοσύνη.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις:
Θα γίνουν προσθήκες αλλά θα είναι ουσιαστικές. Κινούμαστε για έναν ακόμα γκολκίπερ, ενώ έχουμε στα υπόψη μας κάποιους ποδοσφαιριστές που θα μας ενισχύσουν μεσοεπιθετικά. Επίσης κοιτάμε και κάποιον δεξιό μπακ αν φύγει ο Ουές. Στην Ελλάδα οι ομάδες θέλουν να αγοράσουν τσάμπα. Αυτό δεν θα γίνει με εμάς. Έχουμε προτάσεις και για άλλους παίκτες δεν είναι μόνο ένας.

Για την Σούπερ Λιγκ 2:
Από πέρυσι τον Αύγουστο είχε κοινοποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αυτή δυστυχώς πέρασε από τη Βουλή τον Μάιο.Υπήρξε κυβερνητική εντολή πριν τις εκλογές για τα τηλεοπτικά. Τώρα όμως η νέα κυβέρνηση είναι εκείνη που θα πρέπει να βρει τη λύση. Ελπίζουμε ότι ο νέος υφυπουργός δεν θα πάρει μια απόφαση που θα βλάψει το ποδόσφαιρο.
Άλλωστε η αναδιάρθρωση είναι υπέρ του προϊόντος και του ποδοσφαίρου. Βέβαια για να δοθούν τα χρήματα πρέπει να τηρούνται από τις ΠΑΕ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εμείς τις τηρούμε αυτές.

Για τις επόμενες ενέργειες του συνεταιρισμού:
Η ηγεσία της κατηγορίας είναι οι ομάδες. Δεν μπορεί ο πρόεδρος από μόνος του να παίρνει αποφασεις. Ο κ.Λεουτσάκος έχει οριστεί να διαχειριστεί τη νέα για κατηγορία και δεν είναι εκλεγμένος από τις ομάδες. Την Τρίτη θα υπάρξει επαφή με τον νέο υφυπουργό αθλητισμού, τον κ.Αυγενάκη.
Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος κλειδί για το όλο θέμα είναι ο κ.Δρόσος καθώς γνωρίζει το τι είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ενημέρωσε και την καινούργια πριν από λίγες ημέρες. Πιστεύω ότι την ΕΡΤ την χρειάζεται το ποδόσφαιρο, καθώς μπαίνει σε κάθε σπίτι.

Για τον φετινό στόχο του Πλατανιά:
Ο στόχος μας φέτος είναι να παίξουμε και πάλι καλή μπάλα και να έρθει κόσμος στο γήπεδο.Τέλος σχολίασε και τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.