Πλέι άουτ: Η μάχη του ΟΦΗ, οι ισοβαθμίες και το θρίλερ στην «ουρά»

08:32 | 23/04/2023

Το ματς στο Περιστέρι που ίσως κρίνει την πρωτιά, οι κρίσιμες αγωνιστικές στη μάχη της «ουράς» και τα κριτήρια στις ισοβαθμίες.

Φουντώνει για τα καλά η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League.

Aυτή τη στιγμή η μεγάλη μάχη είναι ανάμεσα στον Λεβαδειακό, τον Ιωνικό, τη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός δεν... μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι αφού ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία.

Ο Λεβαδειακός, ο οποίος έχει 23 βαθμούς φιλοξενείται την επόμενη αγωνιστική από τον Παναιτωλικό. Ο Ιωνικός που είναι στο +2 από τον Λεβαδειακό παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στο +2 από την ομάδα της Νίκαιας. Ο Αστέρας Τρίπολης, τέλος, παίζει με τη Λαμία όντας στο +3. Χαμός δηλαδή!

Ουσιαστικά πρόκειται για τρία ματς που δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν κάπως την εικόνα στη μάχη της «ουράς», ενώ εντελώς διαφορετικό παιχνίδι είναι αυτό του ΟΦΗ στο Περιστέρι. Ο Ομιλος παίζει για την πρώτη θέση κόντρα στον Ατρόμητο με τον οποίο ισοβαθμεί στην κορυφή των πλέι άουτ, αλλά δεν τον έχει στην ισοβαθμία. Ο ΟΦΗ έχει μία ήττα και μία ισοπαλία στο Περιστέρι και επί της ουσίας αυτό που χρειάζεται για να μη... βγουν τα κομπιουτεράκια είναι τη νίκη για να πάει στο +3 και να μείνει μόνος πρώτος.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ έχει τον Ιωνικό εντός έδρας και κλείνει τα πλέι άουτ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Ατρόμητος μετά τον ΟΦΗ έχει τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι και τελειώνει τα πλέι άουτ με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ:

5η αγωνιστική - 29 Απριλίου (19:15)

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία

Ατρόμητος - ΟΦΗ

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

6η αγωνιστική - 6 Μαΐου (20:00)

Ατρόμητος - Παναιτωλικός

ΟΦΗ - Ιωνικός

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης

Λαμία - Λεβαδειακός

7η αγωνιστική - 13 Μαΐου (20:00)

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Ιωνικός - Λαμία

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ:

1. Ατρόμητος 34

2. ΟΦΗ 34

3. Αστέρας Τρίπολης 29

4. Παναιτωλικός 29

5. ΠΑΣ Γιάννινα 27

6. Λαμία 26

7. Ιωνικός 25

8. Λεβαδειακός 23

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση των πλέι άουτ, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.