Πλέι οφ: Τα σημεία-κλειδιά για τη διεξαγωγή και οι ημερομηνίες

20:45 | 22/04/2020

Τα δεδομένα έως τώρα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή των πλέι οφ της Super League

Ολοένα αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε ξανά την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League, αλλά τίποτα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στην αρχή των μέτρων, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και όλες οι συνθήκες συνηγορούν ότι θα έχουμε ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα, αλλά με διαφορετικά δεδομένα. Αρκεί, βέβαια, να καταλήξουν σε αυτό οι ομάδες της Λίγκας στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και η οποία είναι η πιο κρίσιμη όλων.

Το διάγγελμα και η άρση των μέτρων

Σε αυτή, θα παίξει σημαντικό ρόλο η διάθεση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται η τηλεδιάσκεψη να ακολουθήσει του διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο αναμένεται την προσεχή Δευτέρα. Εκεί ίσως να έχουμε ανακοινώσεις για την πρώτη άρση μέτρων, κάτι που αφορά τη Super League. Όπως είναι γνωστό, τα προπονητικά κέντρα και τα γήπεδα είναι κλειστά άρα αν δεν βγει μία ημερομηνία επανεκκίνησης τους δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πότε θα έχουμε ξανά πρωτάθλημα.

Οι ποδοσφαιριστές θέλουν περίπου 3 εβδομάδες προετοιμασίας για να φτάσουν σε ένα επίπεδο ικανό που θα τους επιτρέψει να παίξουν ξανά μπάλα και μάλιστα σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Άρα για να έχουμε αγωνιστική δράση τον Ιούνιο, τότε αρχές Μαϊου πρέπει να αρχίσουν οι προπονήσεις.

Όταν, όμως, μιλάμε για Ιούνιο και ποδόσφαιρο, τα... κουκιά είναι μετρημένα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αρχίσουν τα πλέι οφ το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής του στα μέσα Ιουλίου. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, ο τελικός Κυπέλλου φαίνεται ότι θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου. Οπερ σημαίνει ότι τα πλέι οφ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τον τελικό.

Άρα επί της ουσίας έχουμε ένα μήνα και κάτι για να διεξαχθούν τα πλέι οφ, αλλά και οι ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου. Που σημαίνει ότι οι ομάδες θα δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα -εννοείται χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες- με τη NOVA να πιέζει να έχουμε κανονικά 10 αγωνιστικές για να μην υποστεί μεγαλύτερη οικονομική ζημιά. Θυμίζουμε ότι σαν σενάριο υπάρχει το να γίνει το μίνι πρωτάθλημα με μονά παιχνίδια και όχι εντός και εκτός όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Δύσκολα η Κρήτη

Όσον αφορά στα γήπεδα, τα πράγματα είναι γνωστά. Στη Λίγκα θέλουν να γίνουν τα ματς σε γήπεδα που έχουν κοντινή απόσταση για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και να είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Μία επιλογή είναι το Ηράκλειο, αλλά δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες γιατί όλες οι ομάδες, πλην του ΟΦΗ, πρέπει να ταξιδέψουν στην Κρήτη, ενώ γήπεδα εκτός από Παγκρήτιο και «Γεντί Κουλέ» δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν ματς.

Μια άλλη σκέψη αποτελεί το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία. Να γίνει, δηλαδή, το μίνι πρωτάθλημα στις 3 αυτές πόλεις, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Το αυτό ισχύει και για τα πλέι άουτ. Να γίνουν δηλαδή σε συγκεκριμένα γήπεδα με κοντινές αποστάσεις. Εδώ, βέβαια, η Αθήνα είναι το πιο πιθανό μέρος, αφού είναι μία ουδέτερη έδρα και δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος. Σε αντίθεση με τα πλέι οφ όπου η Αθήνα θα προκαλούσε αντιδράσεις από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Γι' αυτό το λόγο εξετάζονται οι άλλες δύο λύσεις.

Όλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, προφανώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όλα είναι σκέψεις, αλλά όλα οδηγούν στη... σέντρα. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Λευτέρης Αυγενάκης, σκοπός είναι να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες για ομαλό τέλος της εφετινής χρονιάς χωρίς να οδηγηθούμε σε λύσεις... Ολλανδίας με αναστολή. Το τι θα αποφασιστεί ή, για να ακριβολογούμε, τι θα φανεί ως προς τις προθέσεις, θα το δούμε μετά την τηλεδιάσκεψη της επόμενης εβδομάδας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.