Ποδαρικό με... πισωγύρισμα

ΟΦΗ

Κακός ο ΟΦΗ στην Τρίπολη -δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα των καλών εμφανίσεων- και έχασε δίκαια 1-0 από τον Αστέρα.

ΟΦΗ παρατάχθηκε όπως αναμενόταν, με ουσιαστική άξια αναφοράς παρουσία αυτή του Ναμπί. Κατά τα λοιπά, ο Βούρος έπαιξε στα δεξιά της άμυνας, με Γιαννούλη-Πασαλίδη στόπερ, ο Μπαλογιάννης στα αριστέρα, ο Λάμπρου στο αριστερό φτερό, οι Γκαγιέγος-ντε Γκουζμάν στον άξονα, Καστάνιος ήταν φορ, ο Καμάου στο δεξί φτερό. Και φυσικά ο Βάτερμαν όπως αναμενόταν στο τέρμα.

Το ματς στο πρώτο μέρος είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ πλησίασε στο γκολ στα πρώτα λεπτά όταν ο Καμάου βρέθηκε μόνος του, αλλά... δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και πάσαρε αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του. Ο Αστέρας σιγά-σιγά ανέβηκε και με σέντρες προσπαθούσε να απειλήσει με τον Μπαράλες. Απείλησε με τον Μπαράλες στο 26' με τον Βάτερμαν να διώχνει σωτήρια, είχε ένα καλό δεκάλεπτο που έβαλε δύσκολα στον ΟΦΗ και τελικά βρήκε το γκολ στο 38'. Ένα φτηνό γκολ λόγω της γενικότερης κακής αντίδρασης του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο Αστέρας βρήκε τον δρόμο αφού πρώτα ο Λάμπρου έχασε την κατοχή (ελέγχεται για φάουλ η φάση), ο Καρμόνα έκανε τη σέντρα και με πλασέ ο Ριέρα στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ πήγε να απειλήσει λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Καστάνιος που βγήκε τετ α τετ, αλλά ήταν ξανά απελπιστικός και νικήθηκε από τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας από νωρίς προχώρησε σε αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του που ομολογουμένως στο πρώτο μέρος ήταν κακή. Έβαλε Τσιλιανίδη, Νέιρα, Γρίβα, φαν Ντάινεν και έκανε σαφώς πιο επιθετικό τον ΟΦΗ κάτι που φάνηκε στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τον Όμιλο όταν ο Λάμπρου με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, αλλά ο Αστέρας τον δυσκόλευε και δεν του άφηνε χώρους για να το κάνει. Ο Σόνι, που μπήκε αλλαγή, ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων και αυτός που έβαλε δύσκολα στον Βάτερμαν. Ο Όμιλος δεν είχε τον αντίστοιχο παίκτη, τον game changer, για να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, ο Αστέρας έπαιζε διπλή ζώνη άμυνας, ο ΟΦΗ αδυνατούσε να φτιάξει φάση και το 1-0 δεν άλλαζε. Δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης (δευτερόλεπτα πριν ο Αστέρας είχε δοκάρι σε φάουλ του Αλβαρες) που βρήκε την κρητική ομάδα να αποχωρεί για ακόμα μία φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο του Αστέρα. Δικαίως, αφού με μία φάση και αυτή από ατομική ενέργεια (του Λάμπρου) δεν μπορείς να ζητάς παραπάνω.

Μία «καταραμένη» έδρα η Τρίπολη για τον ΟΦΗ, ο οποίος μπήκε με το αριστερό στο 2022 και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί, στο τέλος της αγωνιστικής, κάτω από την 6η θέση της βαθμολογίας που βρίσκεται τώρα!

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένζα, Καρμονα, Αλβάρεζ, Μουνάφο (91' Ινγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77' Βαλιέντε), Σίτο (67' Κρεσπί), Α. Ριέρα (67' Τίλικα), Καπίγια (46' Σόνι), Μπαράλες

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (65' Νέιρα), ντε Γκουζμάν (86' Στάικος), Ναμπί (58' φαν Ντάινεν), Καμάου (46' Τσιλιανίδης), Λάμπρου, Καστάνιος (65' Γρίβας)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.