Πογέτ: «Από 9 ετών έχω μάθει να κερδίζω»

11:00 | 13/06/2022

Ο Γουστάβο Πογέτ έζησε με πάθος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό τον αγώνα με το Κόσοβο και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος και δικαιωμένος μετά τη νίκη της Εθνικής στον Βόλο (2-0), που σήμανε και την άνοδο κατηγορίας (League B) ύστερα από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες που προηγήθηκαν.

«Παίζουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες, έδωσαν τα πάντα, έκαναν τη χώρα χαρούμενη σήμερα», σχολίασε στην ερώτηση για τις τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Όσο για το αν δίνει εύσημα και στον εαυτό του; «Η κατάσταση είναι απλή, προσπαθώ να σκεφτώ για το παιχνίδι, να αναλύσω τις θέσεις να γνωρίσω περισσότερο τους παίκτες και να πάρω αποφάσεις. Όταν ένας προπονητής παίρνει περισσότερες σωστές αποφάσεις, είναι καλύτερος προπονητής. Σήμερα μιλήσαμε πριν από το παιχνίδι, τους μεταφέρω με απλά μηνύματα. Τους είπα είναι η τελευταία προσπάθεια, να δώσουν τα πάντα. Εάν δείτε τα αποδυτήρια σήμερα δεν θα το πιστέψετε, το τέλειο μέρος να βρίσκεται».

Ο Ουρουγουανός εκλέκτορας παραδέχθηκε ότι νιώθει πίεση, γενικώς, κι ανέτρεξε σε μια ιστορία από τα παιδικά χρόνια του: «Αυτό είμαι εγώ, από μικρός. Ήμουν 9 ετών και παίζαμε με μία ομάδα από την Αργεντινή. Πριν φύγω από το σπίτι ο πατέρας μου είπε "δεν χάνουμε από τους Αργεντινούς". Από τότε κατάλαβα τι σημαίνει να κερδίζω. Κάνω τα πάντα να κερδίσω, αυτό λέω και τους παίκτες μου. Το να μην έχει δεχθεί γκολ για τέσσερα παιχνίδια η ομάδα είναι μεγάλο επίτευγμα. Η οργάνωση, η επιθυμία, μπορώ να πω πολλές λέξεις για τα παιδιά. Σήμερα κερδίσαμε για εσάς».

Όπως σημείωσε, «είδαμε να προσπαθούν από κάθε πλευρά, έδειξαν υπομονή, αυτή είναι μία από τις λέξεις που είχαμε σημειώσει. Όταν είναι έχεις την μπάλα μην την χάνεις. Μπορείς να πεις 10 στους 12 βαθμούς είναι καλά, αλλά 12 στους 12... δείξαμε ότι δεν είναι απίθανο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.