Πογέτ: «Είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

19:32 | 20/03/2024

Η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού των play-off για το EURO 2024 με το Καζακστάν (21/03/2024, 21:45, OPAP Arena).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε ένα σύντομο απολογισμό, μίλησε για την ετοιμότητα της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στα πλάνα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Mετά από δύο χρόνια, είναι σίγουρη η ομάδα αυτό πρέπει να κάνει. Η ομάδα έχει το αγκαλιάσει τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν είμαι ένας προπονητής που έχει plan b και plan c. Διαβάζω τα παιχνίδια και προσπαθώ να ενεργήσω πριν. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι.

Εάν πάω με τους παίκτες που παίζουν περισσότερο με μένα και έχουν πλήρη αντίληψη ή αν θα πάω με τους παίκτες που είναι σε φόρμα, που έχουν τα περισσότερα ματς με τις ομάδες τους. Εάν πάρω την σωστή απόφαση θα είναι όλα οκ μετά το παιχνίδι, θέλω να τσεκάρω, να δω πώς θα ολοκληρωθεί η προπόνηση, έχω στο μυαλό μου την 11άδα, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η προπόνηση. Δεν είμαι από τους προπονητές που αλλάζουν δραστικά πράγματα πριν τα σημαντικά παιχνίδια, είμαι ένας ομοσπονδιακός προπονητής. Η βασική απόφαση αφορά στα πρόσωπα, αν θα παίξουνε παίκτες που αγωνίζονται με την Εθνική ή οι πιο φορμαρισμένοι. ΄ Προσπαθήσαμε να χτίσουμε σταθερότητα, μεταξύ αυτών των παικτών και να έρθουν να κουμπώσουν κι άλλοι παίκτες. Ήταν μεγάλη διαδικασία, αν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια εάν ήθελα να είμαι εδώ θα το υπέγραφα. Το Καζακστάν αναπτύχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, ίσως περισσότερο από εμάς, πρέπει να είμαστε σε καλό επίπεδο είμαστε εντάξει, είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όταν ξεκινήσαμε ο πρώτος στόχος ήταν να πάμε στο Nations League, μετά να γεμίσουμε το γήπεδο. Όταν ανέλυσα την Εθνική είδα τα παιχνίδια και ήξερα πόσο δύσκολο ήταν να παίξουμε στο ΟΑΚΑ με 10.000 οπαδούς, προσπαθούσα να πείσω όλους τους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο πόσα περισσότερα μπορούμε όλοι μαζί. Είμαστε πιο ενωμένοι απ' όταν ήρθα. Η Σούπερ Λιγκ δέχθηκε το αίτημά μας και μας έδωσε δύο σημαντικές έξτρα προπονήσεις, με τον Ατρόμητο ήρθα σε συμφωνία για το προπονητικό εάν περάσουμε, αύριο θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και με το πέταλο. Έχουμε τις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών, είναι στο χέρι μας να έχουμε την καλύτερη απόδοση.

Ένα πράγμα που ξέρω είναι η νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πότε χρειάζονται το σπρώξιμο, πότε πρέπει να είναι πιο ήρεμοι. Ήμουν σε επαφή με ένα μεγάλο γκρουπ 30+ ποδοσφαιριστών και ήταν απεγνωσμένοι να έρθουν. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ιστορία του Καζακστάν, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που είναι εδώ. Να παίξουμε το παιχνίδι, όπως ξέρουμε».

Βλαχοδήμος: «Για όλους μας είναι κάτι μεγάλο το Euro»

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος:

«Το κλίμα είναι πολύ καλό, θα είναι ένα δύσκολο ματς, πιστεύουμε στον εαυτό μας, έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Χαρά θα έλεγα νιώθουμε, χαρά που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα όνειρο που θέλουμε όλοι μας να το ζήσουμε, θέλουμε πώς και πώς να προκριθούμε στη Γερμανία. Αυτό θα προσπαθήσουμε και θα ξεκινήσουμε από αύριο.

Θα ήθελα να είμαι σε ρυθμό, έκανα τα πάντα να έρθω όσο πιο έτοιμος γίνεται. Έφερα δικά μου άτομα από Γερμανία για να κάνω τις προπονήσεις και να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται για να βοηθήσω.

Να κάνουμε αυτά τα πράγματα που μας έδειξε ο κ. Πογέτ. Να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είμαστε καλή ομάδα, το έχουμε δείξει και πρέπει να το ξαναδείξουμε αύριο.

Μόνο ο Τζαβέλας έχει πάει στο Euro, για όλους μας είναι κάτι μεγάλο. Δεν ξέρω πόσο το θέλουν οι άλλοι, αλλά εμείς το θέλουμε τόσο πολλοί, ένας από τους στόχους μας ήταν αυτός όταν ξεκινήσαμε με τον κόουτς».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.