Ποιο είναι το νέο «αστέρι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απόψεις

Μέισον Γκρίνγουντ: Ποιο είναι το νέο μεγάλο ταλέντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Αστάνα, όμως τελικά κέρδισε με 1-0 τους Καζάκους, βρίσκοντας το γκολ της λύτρωσης στο 73ο λεπτό από έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει κλείσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας του. 

Γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 2001,ο Μέισον Γκρίνγουντ αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με την Αστάνα, έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από το 2016 ο συμπαίκτης του Ράσφορντ, σκοράροντας πριν κλείσει τα 18 του χρόνια σε Ευρωπαϊκό αγώνα με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είπε για τον 18χρονο: ''Είναι από τους καλύτερους στα τελειώματα των φάσεων που έχω δει.Εάν έχεις τον τον Μέισον μέσα στην περιοχή ξέρεις ότι κάτι θα γίνει. Ίσως να μην αγωνιστεί στο επόμενο, αλλά είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Θα πάρει τον χρόνο του'', τόνισε ο Νορβηγός για το νέο ''παιδί θαύμα'' της ομάδας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΙΝΓΟΥΝΤ

Ο Γκρίνγουντ αποτελεί ένα από τα κορυφαία ταλέντα της ακαδημίας της Μάντσεστερ Γ. Ο 17χρονος φορ, είναι αριστεροπόδαρος όμως χρησιμοποιεί με άνεση και το δεξί του πόδι, έχει ύψος 1.81, μοιάζει έτοιμος για το next big project της Αγγλικής ομάδας. Ο Σόλσκιερ τον εμπιστεύεται αρκετά με τον ίδιο να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση από συμμετοχή σε συμμετοχή.

Ο Νορβηγός κόουτς τον πήρε στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Γ., έπαιξε στο Διεθνές Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου αντίπαλοι ήταν η Ίντερ και η Τότεναμ. Απέναντι στην Ίντερ αγωνίστηκε περίπου 30 λεπτά, σκόραρε στο 76' το γκολ που έδωσε την νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση.

Πέρυσι αγωνίστηκε 47 λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ , βασικό στέλεχος των ''κόκκινων διαβόλων'' στο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων όπου είχε 5 γκολ σε 5 παιχνίδι ενώ έκανε ντεμπούτο στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, στις αρχές Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, έκανε το Ευρωπαϊκό τουντεμπούτο στο Παρίσι, στην θριαμβευτική πρόκριση της Μάντσεστερ Γ. επί της Παρί, στο ''ονειρικό'' 3-1.

GettyImages-1128869803.jpg#asset:129615


Ο πιτσιρικάς σέντερ φορ συμπεριλήφθηκε εσπευσμένα στην αποστολή για Παρίσι (σ.σ. για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι με την Βαλένθια) από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αφού ο Νορβηγός τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει 10 απουσίες παικτών της πρώτης ομάδας. 

Τότε, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Γκρίνγουντ θα έπαιρνε ευκαιρία σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Στο 87΄ η Μάντσεστερ αναζητούσε το γκολ της πρόκρισης ο Σόλσκιερ τον έβαλε στο παιχνίδι και εκείνος πανηγύρισε στο τέλος μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 

Το συμβόλαιο του νεαρού αντιστοιχεί περίπου στις 30.000 λίρες Αγγλίας το χρόνο. Η Μάντσεστερ Γ., όπως γράφουν τα εγκυρότερα ΜΜΕ της χώρας, σκοπεύει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να του δεκαπλασιάσει τις απολαβές του. Φυσικά, αυτό θα συνοδεύεται από την... απαιτούμενη ρήτρα.

Το χθεσινό του τέρμα:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.