Πολιτική απόφαση με «θύμα» το Παγκρήτιο και την Κρήτη

SMS
18:44 | 28/06/2020

Οι σκοπιμότητες και οι κάκιστες σχέσεις μεταξύ ΕΠΟ και Κυβέρνησης, φαίνεται ότι είναι η αιτία το Παγκρήτιο να μην αναλάβει τελικά έναν τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστό, όμως είναι δεδομένη η πρόθεση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023.

Μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση, εξαιτίας του γεγονότος ότι η υποψηφιότητα του Παγκρητίου ήταν, πλέον, εκ των φαβορί για την ανάληψη του τελικού της διοργάνωσης του 2022 ή του 2023.

Θυμίζουμε ότι από τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023 αποσύρθηκαν τα Σκόπια και η Γαλλία και είχαν παραμείνει μόνο τα Τίρανα της Αλβανίας, ως αντίπαλος του σταδίου του Ηρακλείου.

Η υποψηφιότητα αποσύρθηκε παρ ότι στις 15 Ιουνίου (Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΕΠΟ) κατέθεσαν έναν φάκελο, ο οποίος πήρε τα συγχαρητήρια της UEFA, όπως έβγαινε από τα ρεπορτάζ. Όμως, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη από την Ελλάδα των δύο κληρώσεων του Champions League και του Europa League στο ''Σταύρος Νιάρχος'', η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να αποσύρει την υποψηφιότητα - χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής - με τις περισσότερες ''φωνές'' εντός ΕΠΟ να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Και όλα αυτά, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Δέδε περί διεκδίκησης μέχρι τέλους ενός μεγάλου τελικού και ενώ όπως προκύπτει η ετοιμότητα του Παγκρητίου είναι... προφάσεις εν αμαρτίαις. Κι αυτό γιατί το στάδιο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021, με την UEFA να έχει θέσει το χρονοδιάγραμμα ετοιμότητας μέχρι το β' εξάμηνο του 2022!

Μάλιστα, από πλευράς των τοπικών φορέων και του Δήμου Ηρακλείου έχουν δρομολογηθεί οι προμήθειες αρκετών υλικών με φόντο την διεκδίκηση του τελικού. Το επόμενο διάστημα τοποθετείται πίνακας led matrix, έχουν αγοραστεί εξοπλισμός αποδυτηρίων, vip καθίσματα, UPS, έχουν ανατεθεί διαγωνισμοί, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά τις προηγούμενες ημέρες, την Τρίτη περνάνε τα τεύχη δημοπράτησης για το στέγαστρο. Τι θα γίνει άραγε με όλα αυτά;

Η ξαφνική πρόθεση των συμβούλων στην ΕΠΟ, για απόσυρση της υποψηφιότητας, έρχεται σαν αποτέλεσμα της κόντρας μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ένας ''πόλεμος'' σκοπιμοτήτων και μικροπολιτικών αποφάσεων με θύμα το Παγκρήτιο, μια απόφαση που αντανακλά και στο νησί της Κρήτης, καθώς το σίγουρο είναι ότι η ''λάμψη'' ενός Ευρωπαϊκού τελικού δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια του γηπέδου της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χάνεται» για το Ηράκλειο ο τελικός του Conference League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.