Poll: Ο κόσμος ανέδειξε τα αίτια της φετινής χρονιάς

ΟΦΗ

Τα αποτελέσματα του poll του Capitano.gr για τον εφετινό ΟΦΗ και τα συμπεράσματα αυτού

Για 24 ώρες το Capitano.gr έδωσε το λόγο σε εσάς, τους αναγνώστες, στο poll αναφορικά με τους λόγους της προβληματικής, αγωνιστικά, εφετινής πορείας του ΟΦΗ. Τα αποτελέσματα έδωσαν μία εικόνα για το τι πιστεύει ο κόσμος και το γενικότερο συμπέρασμα αυτών μπορεί να καλυφθεί σε μία φράση «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Εν μέσω σκληρής κριτικής από μερίδα του κόσμου και σοσιαλμιντιακής αντίδρασης, κυρίως όταν η αδρεναλίνη είναι στο κόκκινο, μπορεί να βγουν λάθος συμπεράσματα ως προς τη γενικότερη εικόνα για το τι πιστεύουν οι φίλαθλοι. Και η ψηφοφορία του Capitano.gr έρχεται να αναδείξει ακριβώς αυτό. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα αίτια των αστοχιών της τρέχουσας σεζόν και γνωρίζει πώς ακριβώς πρέπει να γίνει ο καταμερισμός των ευθυνών.

poll-αποτελεσματα2_210129_004744.jpg#asset:276415

Βλέποντας τα αποτελέσματα από ένα σεβαστό αριθμό συμμετοχών (περίπου 2000 αναγνώστες ψήφισαν), γίνεται αντιληπτό ότι όσοι έλαβαν μέρος στο poll αντιλαμβάνονται το πρόβλημα του εφετινού ΟΦΗ. Το ένα είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός με τα όποια λάθη και τις αστοχίες. Μία απάντηση που συγκέντρωσε το 36% των ψήφων. Στις λεπτομέρειες, όμως, το κύριο αίτιο, για τον κόσμο, είναι οι τραυματισμοί και οι απουσίες που στοίχισαν στον εφετινό ΟΦΗ.

Η αλήθεια είναι και έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές ότι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε εφέτος να αναδείξει τις πραγματικές αγωνιστικές του δυνατότητες, αφού ποτέ ο Γιώργος Σίμος δεν μπόρεσε να έχει όλα τα «όπλα» στη «φαρέτρα». Τσιλιανίδης, Ναμπί, Σακόρ, Ντε Γκουζμάν, Βούρος, θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε μία σειρά ονομάτων που δημιούργησαν μία κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει το τεχνικό επιτελείο. Προσέξτε όμως: ο κόσμος δίνει ένα σημαντικό άλλοθι βάζοντας στην εξίσωση τους τραυματισμούς, δηλαδή τα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά δεν αφήνει απ' έξω τις ευθύνες των επικεφαλής σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, τη διαμόρφωση του ρόστερ και πώς, εκ του αποτελέσματος, αυτό δεν ήταν ικανό για να γίνει το repeet της περσινής επιτυχίας (36% των ψήφων).

Στο κάδρο, βάσει αποτελεσμάτων του poll, είναι και το τεχνικό επιτελείο, με ποσοστό 20%, έχοντας και αυτό, σύμφωνα με τις ψήφους, ευθύνες για την πορεία και την εικόνα της τρέχουσας σεζόν. Μάλιστα, το ποσοστό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μικρό, σίγουρα όμως δεν είναι του μεγέθους που θα νόμιζαν πολλοί βάσει της γενικότερης κριτικής και ενός κλίματος καταστροφολογίας από μερίδα των φιλάθλων.

Κατά τα λοιπά, μόλις το 6% θεωρεί ότι η απουσία του κόσμου από το «Γεντί Κουλέ» έπαιξε ρόλο, ενώ μόλις το 1% θεωρεί ότι η διαιτησία διαμόρφωσε την κατάσταση και είχε ρόλο στην πορεία και τη βαθμολογική θέση του ΟΦΗ.

Προφανώς το poll του Capitano.gr δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι μία σημαντική παράμετρος στην όλη κουβέντα και σίγουρα αναδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ψύχραιμες ματιές και απόψεις. Ναι, οι επικεφαλής έχουν ευθύνη σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αλλά δεν παραγνωρίζουν το ότι ο Όμιλος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα με τους τραυματισμούς και τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.