Πολύ σκληρή για να πεθάνει: Στον τελικό η Λίβερπουλ!

23:53 | 03/05/2022

Η Λίβερπουλ ξεπέρασε το σοκ απέναντι στη Βιγιαρεάλ και με ανατροπή (2-3) προκρίθηκε στον τελικό του Champions League!

Η Λίβερπουλ «έπαιξε με την φωτιά» για 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο μέρος «μεταμορφώθηκε» μετατρέποντας το εις βάρος 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο τελικό 3-2!

Έτσι, με δύο νίκες απέναντι στους Ισπανούς (είχε επικρατήσει και στο «Άνφιλντ» με 2-0) έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Champions League (28/05) στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού.

Η Βιγιαρεάλ μπήκε στο "El Madrigal" για να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα και έβαλε εξ αρχής δύσκολα στη Λίβερπουλ με το γκολ του Ντιά στο 3ο λεπτό. Μετά το 1-0 το ματς ήταν σχεδόν ισορροπημένο το ματς όσον αφορά στην κατοχή, με την Βιγιαρεάλ να έχει καταφέρει πάντως να περιορίσει την Λίβερπουλ. Στο 41' ήρθε το δεύτερο "χτύπημα" για την ισπανική ομάδα με τον Κοκλέν να κάνει το 2-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Πριν το δεύτερο τέρμα οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, για ανατροπή του Άλισον στον Λο Σέλσο.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δύο λεπτά είχε δύο καλές στιγμές. Στο 62' ο Φαμπίνιο την ξελάσπωσε σκοράροντας για το 2-1, αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα.

Αυτό ήταν! Η Λίβερπουλ έφερε το ματς στα μέτρα της, συνήλθε από το σοκ του 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα βρήκε το 2-2 με τον Ντίας.

Στο 74' ο Σαντιό Μανέ συνέχισε το σερί των τερμάτων του και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ανατροπή (2-3) και την πρόκριση της Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό του Champions League!

Στον 10ο τελικό της ιστορίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η Λίβερπουλ περιμένει να μάθει το βράδυ της Τετάρτης τον αντίπαλο από το ζευγάρι Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.