Πολύ σκληρός για να πεθάνει

ΟΦΗ

Με παίκτη λιγότερο ο ΟΦΗ για σχεδόν ένα ημίχρονο στάθηκε όρθιος στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-0)

Ο Όμιλος παρουσιάστηκε ψυχωμένος, πήρε ένα βαθμό στο Περιστέρι, αν και είχε τις σπουδαίες στιγμές για να φτάσει στο «διπλό».

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν για δεύτερο σερί ματς.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βαφέας και Λυμπεράκης.

Στη μεσαία γραμμή την τετράδα συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον και Μπαλογιάννης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γρίβας.

Μπορούσε να προηγηθεί

Οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό, είχαν διάθεση να παίξουν ορθόδοξο ποδόσφαιρο, ωστόσο καμία από τις δύο δεν είχε καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της.

Ήταν ένα παιχνίδι, που η τακτική έπαιζε μεγάλο ρόλο και τόσο οι μεν, όσο και οι δε ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι «ασπρόμαυροι» ανασταλτικά ήταν αρκετά καλοί, ωστόσο είχαν θέμα στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν έφτιαχναν επικίνδυνες προϋποθέσεις.

Μέχρι το 25’ ήταν ένα «ήσυχο» ματς, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές σημαντικές φάσεις εκατέρωθεν.

Στο 26’ η ομάδα του Σίμου «φώναξε» για πέναλτι, σε χέρι του Γούτα, έπειτα από σουτ του Στάρτζεον, ωστόσο ο Βάτσιος είχε αντίθετη άποψη, αν και η μπάλα βρήκε στο χέρι του υψηλόσωμου στόπερ.

Στο 29’ ο Μανούσος πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν, αλλά πλάσαρε άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Γρίβας σκόραρε με όμορφο τελείωμα, ωστόσο υποδείχτηκε οφ σάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν… στροφές και είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 32’ με τον Μουνίθ και στο 35’ με τον Αγκάγιεφ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Βάτερμαν αντέδρασε εξαιρετικά.

Τη μεγαλύτερη, πάντως, χαμένη ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε ο ΟΦΗ, μιας και στο 40’ ο Στάρτζεον έβγαλε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Ουές, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανδά.

Ο Όμιλος, μάλιστα, «άγγιξε» το γκολ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Διαμαντή σταμάτησε στο δοκάρι.

Άντεξε με παίκτη λιγότερο

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν κεφάτοι στην επανάληψη, στο 52’ ο Μεγιάδο αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οι ισορροπίες άλλαξαν και οι Περιστεριώτες κέρδισαν αμέσως μέτρα στο γήπεδο. Είχαν κάποιες τελικές με τον Μουνίθ, αν και ο Βάτερμαν δεν κινδύνεψε.

Ο ΟΦΗ δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να κυριαρχήσει πλήρως και στο 71’ είχε ξανά μια καλή στιγμή, με τον Νέιρα να σουτάρει άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου με τον Σαρδινέρο, για να «απαντήσει» το σύνολο του Κάναντι στο επόμενο λεπτό με τον Χριστοδουλόπουλο.

Γενικότερα οι «ασπρόμαυροι» με ποδοσφαιριστή λιγότερο ήταν εξαιρετικοί τακτικά και κράτησαν άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο 95’, άλλωστε, θα μπορούσαν να πάρουν το «διπλό», αλλά ο Νέιρα σούταρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν μόνος του!

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο, Γούτας, Γκάλο, Τομάσεβιτς (78’ Σάλομον), Νταβιώτης (63’ Κιβρακίδης), Νάτσος (78’ Μάτιτς), Χαρίσης (78’ Κωτσόπουλος), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης (71’ Κοροβέσης), Σελίμοβιτς (46’ Βούρος), Στάρτζεον, Νέιρα, Βαφέας, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (46’ Στάικος), Γρίβας (70’ Σαρδινέρο), Μεγιάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυμηθείτε το live του ματς

Το ακυρωθέν γκολ του Γρίβα

Η αποβολή του Μεγιάδο

«Φώναξε» για πέναλτι ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.