Το Βέλγιο έστειλε... σπίτι της την Πορτογαλία

23:59 | 27/06/2021

Το Βέλγιο επικράτησε 1-0 και θα παίξει με την Ιταλία στα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός την κάτοχο Πορτογαλία

Ένα τρομερό γκολ του Αζάρ -όχι του... καλού, του άλλου- χρειάστηκε το Βέλγιο για να σκοράρει εναντίον της Πορτογαλίας του Σάντος που ήταν πράγματι Πορτογαλία του Σάντος. Έχοντας δεχθεί 4 γκολ από τη Γερμανία και 2 από τη Γαλλία, οι Πορτογάλοι κατέβηκαν στο νοκ άουτ με το Βέλγιο για να παίξουν άμυνα κάτι που έκαναν αποκλειστά στο πρώτο μέρος. Τα κατάφεραν καλά, αφού για να σκοράρει το Βέλγιο χρειάστηκε το εκπληκτικό σουτ από τον Τοργκλάν Αζάρ στο 42'. Το είχε κάνει ξανά το '19, προ κορωνοϊού, στα προκριματικά του Euro κόντρα στη Ρωσία με εξίσου εκπληκτικό σουτ.

Το 1-0 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δίκαιο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, αλλά αν μία ομάδα προσπάθησε να απειλήσει, έστω με ατομικές προσπάθειες, ήταν το Βέλγιο. Η Πορτογαλία από την άλλη αναγκαστικά θα έπρεπε να επιτεθεί στο δεύτερο για να απαντήσει στο γκολ του Αζάρ. Και η αλήθεια είναι ότι το έκανε -σε αυτό βοήθησε ο τραυματισμός του ντε Μπρόινε που αποχώρησε στο 48'- με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να διώχνουν και οι Πορτογάλοι να απειλούν.

Η Πορτογαλία έχασε μεγάλες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι, έκανε τον Σάντος να... θέλει τσιγάρο την ώρα του αγώνα, αλλά το Βέλγιο, που έπαιξε άμυνα για να κρατήσει το πολύτιμο 1-0, άντεξε και πήρε το "εισιτήριο" για τα νοκ άουτ όπου θα αντιμετωπίσει, στο Μόναχο, τους Ιταλούς. Αντίθετα, η κάτοχος Πορτογαλία... πάει σπίτι της νωρίς-νωρίς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.