Πώς εξελίσσεται η υγεία του Μαραντόνα

11:10 | 05/11/2020

Για αισιόδοξα μηνύματα έκανε λόγο ο προσωπικός του γιατρός

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το χειρουργείο στο κεφάλι καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αιμάτωμα. Σύμφωνα με τον γιατρό του 60χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Λεοπόλοντο Λουκ, ο Μαραντόνα «γέλασε» και «μου κράτησε το χέρι» μια ημέρα μετά την επέμβαση.

Ο Ντιεγκίτο ξύπνησε από τη νάρκωση και πλέον αν όλα πάνε καλά θα πάρει εξιτήριο σε περίπου μία εβδομάδα. Ο ίδιος πάντως δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο πράγμα που ρώτησε να μάθει μόλις ξύπνησε από τη νάρκωση αφορούσε το ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια ρώτησε πόσο ήρθε η αναμέτρηση της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπάνφιλντ.

Ο Μαραντόνα αναμένεται να περάσει άλλες 48 ώρες στο νοσοκομείο της πόλης Λα Πλάτα στο οποίο νοσηλεύεται με τον Λουκ να κάνει λόγο για «αισιόδοξα» πρωτα στοιχεία.

«Ο Ντιέγκο δεν παρουσιάζει κανένα νευρολογικό πρόβλημα, ούτε και καμία επιπλοκή που να σχετίζεται με το χειρουργείο. Η μετεγχειριτική του πορεία εξελίσσεται θαυμάσια ενώ βελτιώνονται και οι εργαστηριακές του ενδείξεις» είπε ο Λουκ στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Σήμερα αφαιρέσαμε το υγρό. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τους γιατρούς της ΜΕΘ που έχουν αναλάβει τον Ντιέγκο. Είναι καλά, του δίνουμε αναλγητικά. Προσπαθούμε η ανάρρωσή του να ειναι προοδευτική» πρόσθεσε ο Λουκ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.