Έτσι «πήρε πάνω του» το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΟΦΗ

Οι λεπτομέρειες για το 20%, πώς είδαν οι ομάδες την πρόταση του ΟΦΗ και πότε αυτή θα υλοποιηθεί

Για ακόμα μία φορά ο ΟΦΗ τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας για καλό σκοπό. Από τη μία το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, οι άνθρωποι που το υπηρετούν και η αγωνιστική του εικόνα και από την άλλη η πρόταση για 20% των φιλάθλων στα ματς των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αυτή η πρόταση έχει σηκώσει κύμα θετικών σχολίων, αλλά και συζητήσεων. Δεν είναι μόνο ότι κατατέθηκε μία πρόταση, αλλά είναι οι λεπτομέρειες αυτής. Και ο Ηλίας Πουρσανίδης φρόντισε στη τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης στη Λίγκα να περάσει σε όλες τις ομάδες τα θετικά μηνύματα.

Το πλάνο του ΟΦΗ

Μπορεί στη τηλεδιάσκεψη να μην έγινε λεπτομερώς η παρουσίαση, αλλά τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αρκετά για να εντυπωσιάσουν τις άλλες ομάδες και να ψηφίσουν θετικά στο να προχωρήσει η πρόταση προς την κυβέρνηση, η οποία είναι η πλέον αρμόδια να αποφασίσει σε συνεννόηση πάντα με τις υγειονομικές αρχές.

Η Λίγκα δεν έχει... πρεμούρα, για να το πούμε στην καθομιλουμένη, να ξεκινήσει άμεσα το πλάνο με 20% των φιλάθλων στις εξέδρες. Είναι δεδομένο ότι στις πρώτες αγωνιστικές δεν θα έχουμε κόσμο και τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την πιθανότητα να δούμε στον δεύτερο γύρο ή σε κάποια ματς του β' γύρου τους φιλάθλους να επιστρέφουν στα γήπεδα -βάσει της πρότασης του ΟΦΗ. Και αυτό θα είναι το test event για όλους -ειδικά για τις ομάδες- για να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό. Και αν λειτουργήσει σωστά και χωρίς προβλήματα τότε στο νέο πρωτάθλημα θα πάμε με αυτό ως δεδομένο και μάλιστα εκεί τα πράγματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν. Δηλαδή, το Παγκρήτιο παραμένει στο πλάνο του ΟΦΗ για τη νέα σεζόν, αφού είναι μεγαλύτερο γήπεδο και το 20% στο ελληνικό πρωτάθλημα θα φέρει περισσότερο κόσμο σε σχέση με το αντίστοιχο 20% του «Γεντί Κουλέ».

Το στοίχημα με τις άλλες ομάδες

Για όλους, δηλαδή, θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα το εφετινό, εφόσον προχωρήσει η πρόταση και στο τέλος της σεζόν θα γίνει το «ταμείο» με τα θετικά και τα όποια αρνητικά. Και μόνο, όμως, που θα δοκιμαστεί κάτι με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας θα είναι ακόμα μία νίκη της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα διαφημιστεί παντού.

Υπάρχουν δυσκολίες; Σαφώς και υπάρχουν. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ έχει το πλεονέκτημα να είναι πιο έτοιμος, αφού δική του ήταν η ιδέα και προετοιμάστηκε πυρετωδώς για αυτή από τότε που «έπεσε» στο τραπέζι για πρώτη φορά. Το μοναδικό στοίχημα του ΟΦΗ είναι να πείσει την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας την πρόταση, να «ανάψει το πράσινο φως».

Το «μπαλάκι» πηγαίνει στις άλλες ομάδες, να προετοιμαστούν και αυτές κατάλληλα ώστε αν αποφασιστεί να ισχύσει το 20% από εφέτος, να λειτουργήσει ομαλά και να «ανοίξει» το δρόμο για την επόμενη χρονιά.

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο: τα όσα είπε ο Ηλίας Πουρσανίδης στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης και πώς χειρίστηκε το όλο θέμα παρουσιάζοντας την πρόταση, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι συζητήθηκε με άκρως θετικό τρόπο το πώς δούλεψε ο ΟΦΗ το συγκεκριμένο θέμα και πώς το επικοινώνησε προς τον συνεταιρισμό. Και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η κρητική ομάδα «έβαλε τα γυαλιά» στις ομάδες βάζοντας ως προτεραιότητα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέλνουν στην κυβέρνηση την πρόταση του ΟΦΗ για το 20%

Πουρσανίδης: «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει κόσμο»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.