Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα για την Σίτι;

12:02 | 15/02/2020

Πως και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την Μάντσεστερ Σίτι, μετά την σκληρή τιμωρία αποκλεισμού δύο χρόνων από την Ευρώπη (2020-21 και 2021-22), καθώς και πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που της επέβαλε χθες η UEFA για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play και νοθεία σε σχέση με τις αξίες της χορηγίας της Etihad;

Τι πρόκειται να κάνει; Τι θα συμβεί στο Champions League της επόμενης σεζόν, στα οικονομικά της ομάδας, στο Παγκόσμιο συλλόγων ή στο ευρωπαϊκό Super Cup, εάν η ομάδα κατακτήσει το UCL;

Αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα έχουν προκύψει ως μέρος συζήτησης, μετά τον...σεισμό που προκλήθηκε χθες στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης.

Δίχως άλλο η Μάντσεστερ Σίτι, είναι η ομάδα που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας ομάδα που η αξία της φτάνει τα 1.541,3 εκατ. ευρώ. Στα τέσσερα χρόνια του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Σίτι δαπάνησε 777,59 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση του «El Economista».

Αριθμοί αστρονομικοί και αποκαλύπτουν την τεράστια οικονομική προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο για να παρουσιάσουν τις ομάδες σε ανταγωνιστικό επίπεδο πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

Η UEFA είχε ξεκινήσει την σχετική έρευνα στα οικονομικά της Μάντσεστερ Σίτι από τον Μάρτιο του 2019.

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη αλλά δεν εκπλήσσεται από τη σημερινή ανακοίνωση της UEFA», ανακοίνωσε χθες η αγγλική ομάδα που έκανε γνωστή την πρόθεσή της να πάει στο CAS, στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.

Η Σίτι μπορεί να ζητήσει προληπτικά μέτρα αν το CAS δεν εκδώσει απόφαση πριν από την έναρξη του Champions League 2020-21. Δεν αποκλείστηκε επίσης η προσφυγή στη δικαιοσύνη, εάν η απόφαση του CAS δεν είναι ευνοϊκή. Η αλήθεια είναι στη Σίτι περίμεναν αυτήν την ποινή και έτσι οι άνθρωποί της είναι καλά προετοιμασμένοι. Δεν ξεχνάνε επίσης ότι η Παρί ΣΖ απέφυφε τιμωρία.

Η πιο...κοντινή χρονικά, αυστηρή ποινή της UEFA, ήταν απέναντι στη Μίλαν, όταν το καλοκαίρι του 2018 την τελευταία στιγμή της επιβλήθηκε τιμωρία δύο χρόνων αποκλεισμού. Τη θέση της στο Europa League πήρε η Ρόμα, ενώ η Τορίνο πήγε στα προκριματικά .

Σύμφωνα με το Άρθρο 3.02 των κανονισμών για το Champions League, προκύπτει πως εάν η Μάνστεστερ Σίτι τερματίσει μεταξύ των πρώτων τεσσάρων θέσεων στην Premier League, την θέση της θα πάρει η 5η της βαθμολογίας. Αν και σύμφωνα με τον Independent, η αγγλική ομοσπονδία θα μπορούσε να επιβάλει αφαίρεση βαθμών στην Σίτι για παραβίαση των δημοσιονομικών κανονισμών.

Σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι καταφέρει να κερδίσει το Champions League, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA (άρθρο 6.01, τμήμα Ν), τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αλλά και στο ευρωπαϊκό Super Cup θα πάρει η φιναλίστ του τελικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γι' αυτό τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.