Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

08:52 | 30/08/2021

Σε δύο εβδομάδες το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά για τους μαθητές της χώρας, αφού τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα είναι διαφορετικά τη φετινή χρονιά .

Επί τάπητος βρίσκεται ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία και - σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN - η υποεπιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε την Κυριακή για να καθορίσει τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν ίσως και σήμερα Δευτέρα στην ολομέλεια των ειδικών. Σε διαφορετική περίπτωση η συζήτηση θα γίνει εντός της εβδομάδας. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι φέτος δεν θα δούμε να κλείνει μια τάξη για ένα κρούσμα κορωνοϊού. Το ζήτημα είναι πόσα κρούσματα θα απαιτηθούν για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στόχος της επιτροπής είναι τη φετινή χρονιά να δούμε λιγότερες καραντίνες και περισσότερα τεστ, ενώ η τηλεκπαίδευση σταματά και για τα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, ένα σενάριο είναι σε τάξη με ένα κρούσμα να δούμε 3 τεστ αντί για δύο στους μαθητές.

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.