Πώς θα παρκάρεις ευκολότερα το αυτοκίνητο σου;

13:24 | 19/09/2019

Μιας και οι σύγχρονες τεχνολογίες εξελίσσονται, στα μοντέρνα αυτοκίνητα έχει κάνει την εμφάνισή της μια ολόκληρη γκάμα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

Κάποια από αυτά, αποσκοπούν στο να παράσχουν βοήθεια στον οδηγό για να παρκάρει με ασφάλεια. Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από αισθητήρες. Η λειτουργία των συγκεκριμένων αρκετά απλών συσκευών, έχει ως βάση της τους υπερήχους - οι αισθητήρες παρκαρίσματος εκπέμπουν υπερηχητικά σήματα, μετρώντας την απόσταση από τα εμπόδια, εκτιμώντας την ταχύτητα των ανακλώμενων σημάτων που επιστρέφουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τοποθέτηση των αισθητήρων γίνεται στον οπίσθιο προφυλακτήρα, αν και υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και στον εμπρόσθιο, αλλά και στα φτερά. Οι ηλεκτρομαγνητικοί αισθητήρες αποτελούν έναν ακόμη τύπο αισθητήρων παρκαρίσματος – ο εντοπισμός των παρακείμενων αντικειμένων πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων. Οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι αισθητήρες, ενδέχεται να εμφανίζονται σε κάποια σε οθόνη ή με την ύπαρξη ηχητικών ή οπτικών ειδοποιήσεων. 

Ένας ακόμη τύπος υποβοήθησης παρκαρίσματος, ο οποίος βοηθά στην αποτροπή της πρόκλησης ζημιών στο αυτοκίνητο κατά το παρκάρισμα, είναι η κάμερα οπισθοπορείας ή οπίσθιας προβολής. Η κάμερα μπορεί να είναι εμπρόσθια, οπίσθια ή περιμετρική. Η τελευταία κάνει εφικτό τον οπτικό έλεγχο της κατάστασης, περιμετρικά του αυτοκινήτου. Η εικόνα από τις συγκεκριμένες κάμερες, προβάλλεται στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και πληροφοριών. Οι συγκεκριμένοι δυο τύποι υποβοήθησης παρκαρίσματος, μπορούν να τοποθετηθούν τόσο εργοστασιακά από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, όσο και μετά την αγορά του οχήματος από τον ιδιοκτήτη του. 

Το αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος αποτελεί μια ακόμη υποβοήθηση παρκαρίσματος, η οποία όμως είναι από τεχνική άποψη, πιο περίπλοκη. Μόλις ενεργοποιηθεί από τον οδηγό, το σύστημα κάνει εφικτό το παράλληλο, κάθετο ή υπό γωνία (ψαροκόκαλο) παρκάρισμα, με τη χρήση ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης, ηλεκτρονικού πεταλιού γκαζιού και φρένου και αισθητήρων παρκαρίσματος. Κάνοντας χρήση κάποιου από τα παραπάνω συστήματα, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτά, μιας και είστε προσωπικά υπεύθυνοι για να αποτρέψετε τυχόν ζημιές στο δικό σας αυτοκίνητο ή σε κάποιου αλλού, κατά το παρκάρισμα. 

Μπορείτε να βρείτε την καλύτερη υποστήριξη για να το κάνετε εδώ Antallaktikaonline.gr.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.