Πόσο ρίσκο αντέχεις;

Απόψεις

Ο Νταμπράουσκας ανέλυσε το σκεπτικό του για το μεγάλωμα του ΟΦΗ έτσι όπως το θέλει γνωρίζοντας πως αυτό απαιτεί ρίσκο.

Καλά τα είπε. Ετσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο και ο Νταμπράουσκας αν μη τι άλλο ανήκει στους σύγχρονους προπονητές. Για να μεγαλώσεις ως ομάδα πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού κι αυτός ο τρόπος πιθανόν θα κοστίσει. Ρίσκο λέγεται αυτό. Πόσο ρίσκο αντέχεις;

Ο ΟΦΗ έχει «πετάξει» βαθμούς με Λαμία, Παναιτωλικό και Ατρόμητο όχι γιατί δεν σκόραρε, αλλά γιατί πλήρωσε τις αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι χαμένοι βαθμοί ήρθαν γιατί ο ΟΦΗ μπαίνει σε μία λογική που θέλει να ακολουθήσει τα δικά του «θέλω», τα «θέλω» του Νταμπράουσκας. Ένα γκολ και συνεχίζεις για το δεύτερο, το τρίτο.

Ο εύκολος δρόμος είναι να κλείνεσαι πίσω. Θα μπορούσε να το κάνει και στα τρία συγκεκριμένα παιχνίδια. Σκόραρε, όλοι πίσω, κρατάμε το μηδέν, πονάνε τα μάτια μας, αλλά έρχεται το τρίποντο. «Μακροχρόνια νομίζω ότι εάν πάντα έχουμε στόχο την άμυνα, δεν θα είμαστε ποτέ… ελεύθεροι. Μερικές φορές θα κάνουμε λάθος, μερικές φορές θα χάσουμε, μερικές φορές θα πάμε ισοπαλία. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι έτσι», τα λόγια του Λιθουανού προπονητή ο οδηγός για το μέλλον, για τον ΟΦΗ που θέλει.

Σωστό ή λάθος, εκείνος αποφασίζει. Κάποιοι θα πουν προτιμότερη η σκοπιμότητα, το κατενάτσιο για να έρθουν περισσότεροι βαθμοί. Προτιμότερο το περσινό 0-1 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Κάποιοι άλλοι προτιμούν έναν επιθετικό ΟΦΗ που θα παίζει ανοιχτά. Το ρίσκο που λέγαμε. Εξ ου η ερώτηση, πόσο ρίσκο αντέχεις;

Ο ΟΦΗ θα πορευτεί έτσι, με αυτό που έχει στο μυαλό ο Νταμπράουσκας για το μεγάλωμα της ομάδας. Ο τρόπος αυτός θα φέρει μεγάλες νίκες, θα φέρει και μεγάλες γκέλες. Μέχρι να έρθει η ισορροπία.

Ο Νταμπράουσκας δεν θα αλλάξει τώρα ό,τι έχει σχεδιάσει. Εχει αποδείξει πως είναι ξεροκέφαλος, με την καλή έννοια και η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο θέλει την... ξεροκεφαλιά του. Πολλές φορές ο ίδιος έχει ξεστομίσει το «what if» για τους χαμένους βαθμούς του ΟΦΗ την τρέχουσα σεζόν, αλλά ξέρει πως είναι δική του επιλογή. Το «my way» μέχρι να μπει ο ΟΦΗ στη νοοτροπία που πρέπει. Και μέχρι τότε χρειάζεται υπομονή και όχι ακραίες συνθήκες στην κριτική και αποδόμηση της προσπάθειας. Αρκεί, βέβαια, να υπάρξει η απαιτούμενη βελτίωση για να φτάσει ο Ομιλος κοντά στον «ΟΦΗ του Νταμπράουσκας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.