Ζερβός: «Aυτά είναι τα σχέδια μας για τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ»

Special

O νέος πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, δίνει απαντήσεις μέσα από το Capitano.gr για τα ανοιχτά θέματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης - το λάθος με το κλειστό του Λίντο, το κολυμβητήριο και το σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες στο Στάδιο Ελευθερίας

Οι τρεις ιστορικοί αθλητικοί χώροι της πόλης, τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν και ''ταλαιπωρούνται''. Ο λόγος για το κολυμβητήριο και το κλειστό στην περιοχή του Λίντο καθώς και το Στάδιο Ελευθερίας. Χώροι που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε καθημερινά να ''στεγάζουν'' εκατοντάδες παιδιά και νέους όμως είτε είναι κλειστά, είτε υπολειτουργούν.

Το κλειστό Λίντο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ομάδες μπάσκετ και βόλει της πόλης, η χρήση του κολυμβητηρίου παραμένει ένα... διαχρονικό θέμα συζήτησης, ενώ το Στάδιο Ελευθερίας βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής ταρτάν και άλλων βελτιωτικών εργασιών.

Για όλα τα παραπάνω, ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός μιλάει στο Capitano.gr αναλύοντας το σκεπτικό της νέας διοίκησης ενώ αναφέρεται και στο που έγινε λάθος με το Λίντο καθώς και για ενεργειακά σχέδια για το κολυμβητήριο.

Τι συμβαίνει με το κλειστό του Λίντο, που βρισκόμαστε; Το βασικό για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στο κλειστό του Λίντο είναι να βρεθούν τα χρήματα. Τα χρήματα έχουν βρεθεί για την αλλαγή της στέγης. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο το βρήκαμε, δεν δημιουργήθηκε - ως γνωστόν - τώρα. Ο Υφυπουργός ενέκρινε το κονδύλι για την αποκατάσταση της στέγης. 

Υπήρχε - όπως γνωρίζετε - ένα θέμα με τον server της Γ.Γ.Α (χακάρισμα) πήγε πίσω την διαδικασία όσον αφορά την απαραίτητη αποστολή των υπηρεσιακών εγγράφων. Μας αποσυντόνισε αυτή η ιστορία, για κάποιες ημέρες μας άφησε πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προχωράμε, ότι είναι να γίνει θα γίνει πολύ γρήγορα. Είναι προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού. Οι παθογένειες του δημοσίου δεν μπορούν να λυθούν σε 1-2 μήνες. 

Εμείς, σαν διοίκηση του ΕΑΚΗ μαζί με την διοίκηση της ΕΚΑΣΚ, όσο και με τα σωματεία του βόλει είμαστε από την ίδια όχθη. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες και δεν νομίζω κάποια διοίκηση να θέλει τα στάδια κλειστά. Το στάδιο παίρνει ζωή μέσα από την λειτουργία του.

       Η μόνωση και το πρόβλημα με τις λαμαρίνες 

302319.jpg#asset:128745


Γιατί υπήρξε καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα; Nα σας πω, οι αλλαγές ξεκίνησαν από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή πρώτα έγινε η αλλαγή παρκέ και μετά η μόνωση. Έπρεπε πρώτα να φτιαχτεί η μόνωση. Από την ενημέρωση που έχω, είχε γίνει μια προσωρινή μόνωση από την διοίκηση του ΕΑΚΗ, εκ των υστέρων εγκρίθηκε ένα κονδύλι από την ΓΓΑ για την αντικατάσταση της μόνωσης και προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα έκαναν την αντικατάσταση. Όμως, αφαιρώντας την προηγούμενη (μόνωση) δημιουργήθηκαν φθορές στις λαμαρίνες. Στην αυτοψία που έγινε στα τέλη του Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επικινδυνότητα από τις λαμαρίνες, άρα ζήτησα να γίνει αντικατάσταση.

Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε τα παιδιά μέσα για προπονήσεις, όμως το πρώτο μέλημα μας είναι το κομμάτι της ασφάλειας. Όταν η τεχνική υπηρεσία δεν υπογράφει για θέμα ασφάλειας όχι για κάποιο άλλο λόγο, αντιλαμβάνεστε ότι όσο λυπηρό και αν είναι το γεγονός, δεν μπορεί να πάρει κάποιος τέτοια απόφαση

Υπάρχει απάντηση για το πότε θα είναι διαθέσιμο; Είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να τρέξουμε τις διαδικασίες πάντα μέσα στο νομικό πλαίσιο για να κάνουμε ότι πιο γρήγορο γίνεται. Από την πλευρά μας, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, έχει γίνει.  Ο εύκολος δρόμος είναι να λέω για την προηγούμενη διοίκηση. Δεν θα κρίνω τις προηγούμενες επιλογές. Δεν κινούμαστε εν κρυπτώ, δεν είμαστε ευθυνόφοβοι, οτιδήποτε θέλουμε να πούμε το λέμε ευθέως. Είμαστε σχεδόν κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ, συμμετέχουμε όσο μπορούμε σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα. 

Κύριο μέλημα μας είναι το Λίντο. Είναι η μεγάλη μου αγωνία αυτή, έχουμε κάνει πολλά πράγματα της καθημερινότητας, αλλά ότι και να κάνουμε, όταν ένα στάδιο παραμένει κλειστό, δυστυχώς όλα αυτά ''χάνονται'' στο επικοινωνιακό. Το κύριο μέλημα μας είναι να δώσουμε ζωή στο γήπεδο.

Ο στόχος είναι να βάλουμε άμεσα τις εταιρείες που θα αναλάβουμε το έργο. Έπειτα, θα ήθελα όλοι θέλω να μας κρίνουν με τον χρόνο που θα πιέσουμε εμείς τις εταιρείες για να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Η διοίκηση του ΕΑΚΗ, με όλα σωματεία, έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ευαισθησίες

Ποιες οι σχέσεις με τον Δήμο, υπάρχει συνεργασίαΈχουμε άριστες σχέσεις, με τον Αντιδήμαρχο κ Βαρδαβά υπάρχει στενή συνεργασία, η όποια - θα έλεγα - μας δίνει πνοή για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα σωματεία μας.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι το κύριο μέλημα μας»

pisinalinto.jpg#asset:125617


Πάμε στο θέμα του κολυμβητηρίου: Γίνονται εργασίες στο χώρο του κολυμβητηρίου, σύντομα θα έχουμε την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, θα εξοπλίσουμε τον χώρο του γυμναστηρίου, κάνουμε μια αναβάθμιση στο ιατρείο. Θα εξοπλιστεί άμεσα με ιατροφαρμακευτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Για το θέμα με τις διαδρομές: Παραλάβαμε προχθές μια επιστολή της Γ.Σ από την ΚΟΕ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε μια συνάντηση με τα σωματεία προκειμένου να βρούμε την βέλτιστη λύση για όλους. Όχι για ορισμένους, το τονίζω. Θα πρέπει όλα τα σωματεία να μην αδικούνται. 

Βέβαια, όταν σε ένα κολυμβητήριο υπάρχουν 10 διαδρομές και 11 σωματεία, καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να είναι ικανοποιημένοι όλοι στο 100%. Το κύριο μέλημα μας είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Να γίνει μια στέγη, να φροντίσουμε να έχουμε φωτοβολταικά, που θα εξοικονομούμε ενέργεια, πετρέλαιο, μείωση κόστους.

Αυτό είναι στα άμεσα σχέδια: Αυτό είναι στα σχέδια του Υπουργού, το έχει αναλάβει εκείνος. Σαφώς, έχουμε το ευτύχημα να είναι συντοπίτης μας, καταλαβαίνεται ότι υπάρχει μια ευαισθησία. Γίνεται εξορθολογισμός των οικονομικών. Από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Υπάρχει πλάνο, θέληση και όρεξη.

20180116_122902.jpg#asset:56542


Για το Στάδιο Ελευθερίας: Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ είναι παλιές, ευτυχώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχει δρομολογηθεί το θέμα του ταρτάν, ανοίγονται σταδιακά οι προσφορές για την ανάδοχη εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ανακατασκευής. Ήρθε το κλιμάκιο της ΓΓΑ, έκανε μια καταγραφή, παρ όλα αυτά εμείς δεν στεκόμαστε στα μεγάλα έργα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την καθημερινότητα και την λειτουργία τους καλύτερη. Έχουμε ζητήσει από τα σωματεία να κάνουν μια καταγραφή των άμεσων προβλημάτων που χρήζουν βελτίωσης, την Πέμπτη θα έχουμε συνάντηση και νομίζω ότι και με την συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και των πολιτών, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη.

Το να αλλάξεις το φιλέ, διχτάκι, τους λαμπτήρες δεν είναι θέμα κεντρικού προγραμματισμού. Τα μάτια και τα αυτιά του ΕΑΚΗ είναι τα ίδια τα σωματεία. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα, από εμάς να ξέρετε, θα ακούσουν αλήθειες. Μπορεί αυτές να μην αρέσουν αλλά εμείς σαν διοίκηση θέλουμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. 

Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, για εμάς είναι ζωτικής σημασίας να βλέπουμε τα στάδια μας γεμάτα. Αλλιώς είναι να διοικείς ανοιχτά γήπεδα και αλλιώς γήπεδα ''φαντάσματα''. Οι απαιτήσεις των σωματείων είναι πολλές και λογικές, όμως δεν μπορούν να λυθούν όλες σε 1.5 μήνα. Με μικρά βηματάκια θα πάμε στον στόχο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.