Πού ήταν κρυμμένη αυτή η Εθνική;

23:41 | 15/10/2019

Επιτέλους μία κανονική Εθνική. Με πάθος, ωραίο ποδόσφαιρο και λόγο να τη δεις ξανά. Η νίκη επί της Βοσνίας (2-1) στο άδειο και «κρύο» ΟΑΚΑ είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί τώρα.

Η Εθνική άρχισε με αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά πάλι με το ίδιο σύστημα, με τριάδα μπροστά και χωρίς καθαρό 'δεκάρι'. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορούσε τον Σταφυλίδη που έπαιξε ως δεύτερο στόπερ βοηθώντας από πίσω στην ανάπτυξη. Και από ανάπτυξη και φάσεις τα πήγαμε μια χαρά.

Μάλιστα, η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί στο 30' με το, παρθενικό, γκολ του Παυλίδη με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μόνο που το 1-0 απέναντι στους Βόσνιους, δεν κράτησε πολύ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Κόγιακ.

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Μασούρα αντί του Μάνταλου, η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε ακόμα πιο καλή και άκρως επιθετική, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια με τον Μασούρα και τον Σταφυλίδη, αλλά και άλλες επικίνδυνες φάσεις στα καρέ της Βοσνίας.

Τελικά, πήρε αυτό που άξιζε -και βάσει της επιμονής της- στο 85' όταν μετά από γύρισμα του νεοεισελθόντα Φετφατζίδη ο Κοβάτσεβιτς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Κρατάμε τη νίκη; Μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Σημασία έχει ότι η ελληνική ομάδα επέστρεψε σε κάτι κανονικό και ποδοσφαιρικό, σημασία έχει ότι κάτι γίνεται, προς το καλύτερο, από τον Φαν Σιπ. Κρατάμε και τις αγκαλιές στο τέλος των Ελλήνων διεθνών που το πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά. Κρατάμε τα καλά και προχωράμε.

TO 1-0 THΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΤΟ 1-1 ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ:

ΤΟ 2-1 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε οι... συγγενείς στο ΟΑΚΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.