Nα δεις τι μας έχει για μετά

Απόψεις

Το 2019 ο ΟΦΗ ήταν το «πρόσωπο» της χρονιάς. Το νέο έτος τα καλύτερα έρχονται.

Το 2018 έφυγε με τον ΟΦΗ να βρίσκει τον διοικητικό του σωτήρα και να μπαίνει στην εποχή της οικονομικής σιγουριάς. Το 2019 έφυγε με τον ΟΦΗ να γιγαντώνεται ξανά, μετά από μία χρονιά που ήταν, δίχως, άλλο η ομάδα της επικαιρότητας.

Βάλτε τα κάτω και σκεφτείτε: Στις αρχές του προηγούμενου έτους βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στη συνέχεια εμφανίζεται το περιβόητο θέμα με τον Αιγινιακό, χρειάζεται ένα γκολ στο 96' για να σώσει την κατηγορία και στο τέλος του '19 είναι η ομάδα που αποτελεί case study, έχοντας τα περισσότερα εγκωμιαστικά σχόλια. Είναι ή δεν είναι ο ΟΦΗ το «πρόσωπο» του έτους που μας αποχαιρετά;

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Ομίλου δεν είναι ότι επέστρεψε στην κανονικότητα, κερδίζει τη χαμένη του αίγλη, είναι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας του εφετινού πρωταθλήματος και παίζει από τις καλύτερες μπάλες την τρέχουσα σεζόν. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ΟΦΗ είναι ότι κερδίζει τον ποδοσφαιρικό σεβασμό, ασχολούνται όλοι μαζί του, «βγάζουν το καπέλο» στους επικεφαλής και προσπαθούν να του μοιάσουν.

Οι νίκες στο χορτάρι είναι εφήμερες χαρές, που είχε πει κάποτε και μία ψυχή. Το βασικότερο είναι η υστεροφημία και ο ΟΦΗ αυτή «χτίζει». Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός γεμάτος υγεία, πλαισιωμένος από ανθρώπους που δεν σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από το άθλημα και πώς ο σύλλογος θα πάει μπροστά.

Για κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Ανακοινώσεις, απειλές αποχωρήσεων, τραμπουκισμοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών), αποχές διαιτητών, ένα πρωτάθλημα που μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα και στη μέση ο ΟΦΗ. Μοιάζει σαν αποκούμπι για τους ρομαντικούς. Και όχι άδικα.

Λέει ο απλός φίλαθλος «ρε π@@στη μου, θέλω να μιλήσω για μπάλα». Και βλέπει αυτή την αρρωστημένη ατμόσφαιρα και ξενερώνει. Και να που υπάρχει και ο ΟΦΗ, ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με τρομερό ρυθμό ανάπτυξης που δεν πρόκειται να δεις ούτε ανακοινώσεις για τη διαιτησία ούτε «κύκλους» ούτε «πηγές» ούτε «διαρροές». Θα δεις ποδόσφαιρο, ανθρώπους να ασχολούνται με αυτό, να αγαπούν την ομάδα και το προϊόν που παράγει, θα δεις φιλανθρωπικές δράσεις, θα δεις φιλοξενίες στο Γεντί Κουλέ που «σκλαβώνουν», θα δεις ωραία πράγματα όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Το καλύτερο όλων είναι ότι αυτό έχει συνέχεια. Ο ΟΦΗ δεν είναι φωτοβολίδα. Από δαύτες χορτάσαμε με ομάδες περαστικές που δήθεν παρουσίασαν κάτι διαφορετικό και στη συνέχεια χάθηκαν. Ο ΟΦΗ είναι ένας σύλλογος που βρήκε τα πατήματά του, κέρδισε ξανά τη θέση που του αξίζει και στοχεύει για πιο ψηλά, πάνω από το ταβάνι του. Μα πάνω απ' όλα, είναι ένας σύλλογος που σέβεται: τον φίλαθλο, τον αντίπαλο, το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αν το 2019 ήταν η χρονιά του ΟΦΗ σε πολλά επίπεδα, το 2020 θα είναι η χρονιά της ποδοσφαιρικής του κορύφωσης. Εδώ είναι που κολλάει η φράση: «τα καλύτερα έρχονται».

ΥΓ: Καλή χρονιά με υγεία και περισσότερη κουβέντα για ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζουν για τον κορυφαίο του Δεκεμβρίου

«Τρελαμένος» ο Μεγιάδο!

Προπόνηση στο «αντίο» του 2019, προπόνηση και την Πρωτοχρονιά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.