Πουρσανίδης: «Hμουν σε δίλημμα αν έπρεπε να συνεχίσω στον ΟΦΗ»

ΟΦΗ

Τι αποκάλυψε ο Ηλίας Πουρσανίδης για την περίοδο του «διαζυγίου» των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά με τον ΟΦΗ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους betarades, ξετύλιξε το κουβάρι της καριέρας του σε ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Ηρακλή, μίλησε για τον Ευγένιο Γκέραρντ, ενώ αναφέρθηκε και στον Μιχάλη Μπούση και πώς ξεκίνησε το πρότζεκτ.

«Eγώ, ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς, σε συνεργασία με έναν πάρα πολύ καλό οικονομολόγο, ετοιμάσαμε μία παρουσίαση που θα τη δείχναμε σε οποιονδήποτε θα ήθελε να ακούσει αυτό που ονειρευόμαστε. Ένα πλάνο με αρχή, μέση και τέλος. Θέλαμε να εξηγήσουμε ό,τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο, να ξέρει που πάει να επενδύσει. Ο πρώτος που πήγαμε να το παρουσιάσουμε ήταν ο κ.Μπούσης, στο Σικάγο. Του το εξηγήσαμε, πήρε το χρόνο του. Θέλαμε να πάμε να παρουσιάσουμε αυτό που ονειρευόμαστε, αλλά θέλαμε να δούμε αν ονειρεύεται σαν κι εμάς, αν ταιριάζουμε σαν άνθρωποι. Ο κ.Μπούσης ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να φανταστούμε. Ημασταν τυχεροί. Μετά από κάποιους μήνες μας είπε το βλέπω και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Κάτι έπρεπε να παρουσιάσουμε στον κ.Μπούση. Να μη λέμε απλά έλα βάλε χρήματα επειδή αγαπάμε τον ΟΦΗ. Είναι απίστευτος επαγγελματίας, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ. Δεν είναι άνθρωπος που θα πετάξει χρήματα. Αγαπάει την Ελλάδα, ήθελε να προσφέρει κι εμείς του παρουσιάσαμε ένα πρότζεκτ. Παλεύουμε να πάρουμε εκτάσεις δίπλα στο ΒΑΚ, να φτιάξουμε γήπεδα και ξενώνες, να έρχονται ξένες ομάδες. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, δεν φτάνουν τα γήπεδά μας. Για να έρθουν μεγάλες ομάδες από το εξωτερικό θέλουν καιρικές συνθήκες και άλλες ομάδες για φιλικά. Ολοι λένε ότι έχει τον ΟΦΗ πρέπει να βάζει λεφτά. Αν ρωτούσαμε τον καθένα πόσα λεφτά θα έβαζε στον ΟΦΗ; Λεφτά που έβγαλε με τον ιδρώτα του. Δεν είναι υγιές μόνο να βάζεις λεφτά. Κάποια στιγμή πρέπει να σου φέρει πίσω ή να σταματήσεις να βάζεις κι αυτή είναι η επιθυμία του προέδρου. Να αυτοχρηματοδοτείται η ομάδα».

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης, ο Ηλίας Πουρσανίδης σχολίασε το τέλος των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένα θέμα που πονάει πολύ. Για μένα ήταν πολύ σκληρό αυτό που συνέβη. Μπήκα σε δίλημμα αν κι εγώ έπρεπε να συνεχίσω στον ΟΦΗ ή όχι. Με τους δύο ήμασταν μαζί στο ίδιο πάνελ την πρώτη μέρα. Ο τέταρτος ήταν ο κ.Μπούσης που μας έχει δώσει απλόχερα χρήματα, αγάπη και στήριξη. Οποισδήποτε χωρισμός πονάει πόσο μάλλον για δύο ανθρώπους που είναι πολλά παραπάνω για τον ΟΦΗ από απλά δύο στελέχη. Ο Γιάννης και ο Γιώργος είναι τεράστια ονόματα για την ιστορία του ΟΦΗ. Δεν κρίθηκαν με βάση το πρότζεκτ, αξιολογήθηκαν με βάση το αγωνιστικό. Δεν συμφωνώ 100% με αυτό που έχει συμβεί και γενικότερα με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να κρινόμαστε δηλαδή από το αποτέλεσμα, αλλά όλα κάποια στιγμή είναι μετρήσιμα. Ενώ η ομάδα αναπτύσσεται, μεγαλώνει και είναι αυτόνομη, αναγνωρίζεται από όλους, το μόνο που δεν έχει βρει ο ΟΦΗ αυτά τα 4 χρόνια είναι η αγωνιστική σταθερότητα. Λόγω της σταθερότητας υπήρξε η αποχώρηση. Το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο, μπορεί όλα να τα κάνεις τέλεια και η ομάδα να πηγαίνει χάλια».

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Ηλία Πουρσανίδη:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.