Πουρσανίδης: «Ο Μπούσης δεν πρέπει να φύγει, εγγύηση του ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια»

ΟΦΗ

Ο Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε για τον ΟΦΗ, τους στόχους του και τον Μιχάλη Μπούσης.

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Θέμη Καίσαρη στο Sport24.gr, αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του ΟΦΗ, αλλά και στους στόχους που ακολουθούν.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του:

Αρχικά είπε για τον ΟΦΗ: «Η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο σε όλα τα επίπεδα, μας έλειπε η αγωνιστική σταθερότητα. Δηλαδή, μια ομάδα που θα διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι, με βάση την δυναμική της, όλα τα ματς. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, θεωρώ πως φέτος έχει μπει η βάση για να χτίσουμε μια πολύ καλή ομάδα για τη νέα χρονιά. Στο τέλος της ημέρας θα κάνει την διαφορά ο τρόπος παιχνιδιού μιας ομάδας. Όταν η ΑΕΚ, πριν από δύο χρόνια, πήρε τον Χατζισαφί τα σχόλια μπορεί να ήταν αρνητικά και τελικά αυτός ο παίκτης, τι έκανε φέτος; Γιατί αποθεώνεται ξαφνικά φέτος; Έμαθε διαφορετικό ποδόσφαιρο; Κάτι άλλαξε και τον ανέδειξε αυτή η ομάδα και αυτός ο προπονητής. Για μένα είναι τεράστιο θέμα ο προπονητής, αυτήν την στιγμή έχουμε μια μεγάλη προσωπικότητα και έναν πολύ αξιόλογο προπονητή. Ίσως είναι μέσα στο DNA του ΟΦΗ να έχει μάθει να είναι ομάδα του προπονητή, όποιος είχε την προσωπικότητα να το βγάλει, λατρεύτηκε. Είτε αυτός ήταν ο Γκέραρντ, ακόμα και ο Αναστόπουλος λατρεύτηκε κάτω. Εμείς ουσιαστικά ψάχναμε όλο αυτό το διάστημα την ποδοσφαιρική μας ταυτότητα και σταθερότητα. Υπήρχαν χρονιές που την πρώτη βγήκαμε Ευρώπη, την επόμενη κινδυνεύσαμε και την μεθεπόμενη πάλι παραλίγο να βγούμε. Αυτό κούρασε. Ακόμα και αν όλα γίνονται τέλεια, μπορεί ν’ αποτύχει μια ομάδα. Έχω τύχει στον Ηρακλή που η ομάδα ήταν απλήρωτη όλο τον χρόνο και στο τέλος βγήκε τρίτη. Το θέμα είναι αν ο προπονητής, που τότε είχαμε τον Σάββα Κωφίδη και υπήρχε ένα δέσιμο.»

Για τους στόχους της επόμενης χρονιάς, ο Ηλίας Πουρσανίδης υπογράμμισε: «Ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να είναι μια πολύ καλή σεζόν, πέρυσι δεν ξεκινήσαμε καλά και το βρήκαμε στην διάρκεια της. Έχουμε ένα καλό ρόστερ, έναν πολύ καλό προπονητή, συζυτάμε να φέρουμε καλούς παίκτες και νομίζω πως το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι η σταθερότητα και η ηρεμία της στην δύσκολη στιγμή. Το δύσκολο είναι αν μετά από δύο σερί ήττες υπάρχουν κλυδωνισμοί και εσωστρέφεια, αν αντέξεις τον κόσμο – γιατί έχουμε πολύ και πιεστικό κόσμο, υπάρχουν οι άνθρωποι για να το αντέξουν. Τώρα έχουν μπει τα συστατικά μέσα στις τέσσερις γραμμές και όλοι εργαζόμαστε καθημερινά και είμαστε στην κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Στόχος, όπως είχε τεθεί πέρυσι, είναι η εξάδα, θα μου πεις είναι αποτυχημένη η φετινή σεζόν; Ναι είναι αλλά υπάρχουν οι βάσεις. Όμως υπάρχει ανυπομονησία από τον κόσμο, που λέει θα πάρω και εγώ εισιτήριο διαρκείας, έχει παίξει μεγάλο ρόλο και το ντοκιμαντέρ. Όλα αυτά μέσα και έξω από το γήπεδο είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο κόσμος του ΟΦΗ, από την μια πλευρά, είναι απαιτητικός και λέει κάτσε να δω και θ’ ακολουθήσω. Υπάρχει όμως και μια μερίδα του κόσμου που δεν γνώρισε την παλιά καλή εποχή, ήταν μέσα στην μαύρη εποχή του ΟΦΗ και δεν μπορούν εύκολα να το αντιληφθεί. Του αρέσει αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην γυρίσει πάλι πίσω στα πέτρινα χρόνια. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αν δει τον Μπούση στον δρόμο να τον ρωτήσει “θα φύγεις;” Δεν τους αδικώ σε καμία αντίδραση τους γιατί μέσα από όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ουσιαστικά θέλουν τον χρόνο τους. Τον θέλουμε και εμείς, ενδεχομένως ποτέ σε μια καθημερινότητα δεν γίνονται όλα σωστά, έχουν γίνει και λάθη ενδεχομένως όμως το κίνητρο της ομάδας είναι πάντα καλό και το στίγμα το δίνει εκείνος που ηγείται».

Οσον αφορά στον Μιχάλη Μπούσης, σχολίασε: «Απορώ που αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι φοβερός και σαν επιχειρηματίας, δεν θέλει να πετάξει χρήματα, έχει βάλει ήδη πάρα πολλά πράγματα, εμείς θέλουμε αν μπορεί να βάζει όσο πιο λίγα γίνεται. Η προσπάθεια του αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα, τα πρώτα χρόνια όλες οι ομάδες ήθελαν να πετύχει ο ΟΦΗ, αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να φύγει, είναι η εγγύηση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.