Πρεμιέρα κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Γκραν Κανάρια στο Αλεξάνδρειο ο Άρης

10:15 | 04/10/2023

Ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη, μετά από πέντε χρόνια απουσίας, με πρώτη αντίπαλο στο Eurocup την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, την κάτοχο του τροπαίου Γκραν Κανάρια.

Από τη σεζόν 2018-19, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά φέτος, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη... ανανέωσε το διαβατήριό της και παίρνει θέση στο τζάμπολ του Eurocup έχοντας κληρωθεί στον 2ο όμιλο. Την Τετάρτη (4/10), στις 20:00, στο "Nick Galis Hall", στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του, απέναντι στην ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς. Με προπονητή τον Λάκοβιτς είχε κατακτήσει τον τίτλο για το 2023 εξάλλου η Γκραν Κανάρια, επικρατώντας στον τελικό, με 71-67 της Τουρκ Τέλεκομ. Στην ισπανική ομάδα αγωνίζεται κι ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού από το πιο πρόσφατο παρελθόν, ο Έι Τζέι Σλότερ, ενώ από την Γκραν Κανάρια στον Παναθηναϊκό μετακινήθηκε αυτό το καλοκαίρι ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Το EuroCup θα έχει την αγωνιστική περίοδο 2023-24 νέο σύστημα διεξαγωγής, με σκοπό να επιβραβεύσει τις ομάδες που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην κανονική περίοδο, αλλά και να... δυσκολέψει την προσπάθεια όλων να φτάσουν στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα, μόνο έξι ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα πλέι οφ, αντί για οκτώ, με τις τελευταίες τέσσερις από κάθε γκρουπ να αποκλείονται από τη συνέχεια. Επιπλέον, οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ περνούν χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο των πλέι οφ και παίρνουν απευθείας... θέση στους «8».

Στη α΄ φάση των πλέι οφ οι τρίτοι της κατάταξης αντιμετωπίζουν τους έκτους και οι τέταρτοι τους πέμπτους από διαφορετικούς ομίλους της κανονικής περιόδου σε μονούς αγώνες, με τις ομάδες που κατετάγησαν πιο ψηλά στη βαθμολογία να έχουν το πλενέκτημα έδρας. Οι νικητές αυτών των ζευγαριών προκρίνονται στους νοκ άουτ προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση των ομίλων στην κανονική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί του EuroCup, οι οποίοι υπό το προηγούμενο format ήταν μονά παιχνίδια, γίνονται τώρα σειρές "best-of-three" (σ.σ. στις δύο νίκες), με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στη λήξη της κανονικής περιόδου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 2ο όμιλο του Eurocup, στον οποίο μετέχει ο Άρης, έχει ως εξής:

EUROCUP

2ος ΌΜΙΛΟΣ

1η Αγωνιστική (3-5/10/2023)

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου

Ουλμ (Γερμανία)-Τρέντο (Ιταλία) 80-70

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου

ΆΡΗΣ-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 20:00

Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία)-Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)

Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου

Μπουρζ αν Μπρες (Γαλλία)-Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.