Πρεμιέρα στο Champions League: Τι είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ που αποφάσισε η UEFA

18:46 | 03/08/2022

Η UEFA αποφάσισε πως η χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ θα γίνει στο Super Cup μεταξύ της Ρεάλ και της Άιντραχτ, αλλά και στο Champions League από τη νέα σεζόν.

Μία σημαντική τεχνολογική καινοτομία θα εφαρμοστεί στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, με την FIFA να γνωστοποιεί πως στα γήπεδα του Κατάρ θα γίνει χρήση του ημιαυτόματου οσφάιντ.

Αυτή η τεχνολογία θα δοκιμαστεί και νωρίτερα. Η UEFA έκανε γνωστό πως το ημιαυτόματο οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί στο Super Cup ανάμεσα στη Ρεάλ και την Άιντραχτ, αλλά και από τους ομίλους του Champions League.

"H UEFA συνεχώς αναζητά νέες τεχνολογικές λύσεις, ώστε να βελτιώσει το παιχνίδι και να παρέχει στήριξη στους διαιτητές. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιστρέψει στις ομάδες του VAR να αποφασίσουν για καταστάσεις οφσάιντ πιο γρήγορα και με περισσότερη ακρίβεια" δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Τι ακριβώς είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ

Πώς ακριβώς θα βοηθηθούν οι διαιτητές; Όπως έγινε γνωστό, κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου -όπου θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία- θα είναι τοποθετημένες 12 κάμερες για την "ανίχνευση" της μπάλας όπως και 29 σημεία ακρίβειας από κάθε παίκτη για τον υπολογισμό της ακριβής θέσης του καθενός στο γήπεδο.

Με το που θα λαμβάνεται μάλιστα κάποια απόφαση, θα δημιουργείται ένα ακριβές αντίγραφο της φάσης σε 3D animation, που θα προβάλλεται τόσο στα μάτριξ του γηπέδου όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες, ώστε όλοι -θεατές και τηλεθεατές- να έχουν επίγνωση για το τι ακριβώς συνέβη σε κάθε φάση.

πηγή: SPORT24.GR

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.