«Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς!

16:56 | 18/04/2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στον τελικό με 2-0 (6-3,6-3) του Ρούμπλεφ και κατέκτησε το τουρνουά στο Μόντε Κάρλο

Καταπληκτικός ο Έλληνας τενίστας και στον τελικό απέναντι στον Ρούμπλεφ. Σε ακόμα ένα παιχνίδι στο τουρνουά ήταν αλάνθαστος, πήρε το πρώτο σετ με 6-3, όπως και το 2ο (6-3) και πανηγύρισε τον τίτλο σε ένα σπουδαίο τουρνουά στο χώμα του Μόντε Κάρλο, στο οποίο συμμετείχαν και οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, μεταξύ άλλων.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης όμως ήταν αποφασισμένο για αυτό το τρόπαιο, παρουσιάστηκε σταθερός σ' όλη τη διάρκεια του Masters και υπέταξε στα δύο σετ τον πολλά υποσχόμενο και χαρισματικό στο χώμα αντίπαλό του, που άργησε να μπει στο παιχνίδι.

Παρότι οι συναντήσεις με τον Ρούμπλεφ ήταν ισορροπημένες (4-4 η παράδοση πριν τον σημερινό τελικό σε επίσημους και μη αγώνες) ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και είχε μεγαλύτερη διαύγεια και ήταν συνεπής ως το τέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η παρουσία του και στο δεύτερο σετ, που έκανε από νωρίς μπρέικ και το εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος. Σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα ο Τσιτσιπάς προσπαθούσε με βαθιά χτυπήματα να ζορίσει τον Ρούμπλεφ στο wrong foot, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μ' αυτά τα χτυπήματα δυσκολευόταν να απαντήσει ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο εντυπωσιακός, έβαλε περισσότερο πλουραλισμό στα χτυπήματά του επιστρατεύοντας ορισμένα εντυπωσιακά dropshots και passing shots.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.