Πρόεδρος της ΕΠΟ... από το Euro 2004

SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, πρόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι να μπει πρόεδρος στην ΕΠΟ μέλος της «χρυσής» ομάδας της Πορτογαλίας

Στη συνέντευξή του στο crete2day, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ και στην επιδίωξη της κυβέρνησης να καταλήξει σε μία ενωτική λύση για τον προεδρικό θώκο.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως «η επιδίωξη μας ως κυβέρνηση είναι να καταλήξουμε σε μια υποψηφιότητα ενωτική για πρόεδρο της ΕΠΟ που θα καταφέρει να συνθέσει τις συγκρουόμενες και ανταγωνιστικές δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό.»

Εδώ ακριβώς έρχονται οι πληροφορίες του Capitano.gr που θέλουν μέλος της γενιάς του 2004, της Εθνικής ομάδας δηλαδή που πήρε το ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία, να δέχεται πιέσεις για να είναι αυτός ο άνθρωπος κοινής αποδοχής.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη των συζητήσεων και των... πιέσεων, αλλά η είδηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη θα ήθελε για την προεδρία της ΕΠΟ έναν άνθρωπο από εκείνη την ομάδα, από εκείνη τη γενιά, η οποία είναι αλήθεια ότι έμεινε ανεκμετάλλευτη.

Βέβαια, πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου από διάφορα πόστα. Ο Νικολαϊδης πρόεδρος στην ΑΕΚ, ο Δέλλας είναι προπονητής, ο Καραγκούνης ήταν τεχνικός διευθυντής στην Εθνική με τον Μαρκαριάν, ο Ζαγοράκης πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, ο Κατσουράνης ήταν στην Παναχαϊκή, ο Χαριστέας μέχρι πρόσφατα στον Άρη. Αλλά επί της ουσίας ουδείς από αυτούς δεν βρέθηκε σε καίρια θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το λόγο ότι δεν τους εκμεταλλεύτηκε το ίδιο το ποδόσφαιρο για να αλλάξει σελίδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του Capitano.gr, πρόθεση της Πολιτείας είναι ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ μέσα από την ομάδα του 2004. Βέβαια, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό, αν τελικά γίνει, παραμένει ερωτηματικό. Βλέπετε, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη νοοτροπία που το διέπει, η φράση «κοινής αποδοχής» κάνει... τζιζ και δεν ξέρουμε αν όταν ανακοινωθεί το όνομα δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύντομα, πάντως, θα υπάρξουν εξελίξεις και αναμένεται να μάθουμε και το όνομα που θέλει το υφυπουργείο για τη θέση του προέδρου, αφού η δημοσιογραφική πιάτσα... βουίζει για το πρόσωπο στο οποίο κατέληξαν. Το τοπίο παραμένει ομιχλώδες για το αν κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του για να πει το «ναι». Oψόμεθα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.