Πρόκριση που της άξιζε...

23:16 | 14/08/2018

Η Ενωση κέρδισε με 2-1 την Σέλτικ και προκρίθηκε στα play offs του Champions League, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τη Βίντι.

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League έκανε απόψε η ΑΕΚ, με την πρωταθλήτρια Ελλάδας να παίρνει νίκη-πρόκριση επί της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και να προχωρά στα Play Offs του θεσμού! Εκεί όπου θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο της Βίντι, για να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Έλντερ Λόπες να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί και αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, δίνοντας φανέλα βασικού στον Γκάλο και μετατοπίζοντας αριστερά τον Μπακασέτα. Μια κίνηση που όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη του ματς λειτούργησε και με το παραπάνω, μιας και ο Βραζιλιάνος άσος που μπήκε τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα, έκανε μόλις στο 6’ το 1-0 για την ΑΕΚ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, ωστόσο αναζητούσε ένα ακόμα γκολ, που θα την έβαζε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Και το βρήκε ξανά με το ξεκίνημα του ημιχρόνου! Στο 50’ ο Λιβάγια βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με κεφαλιά έκανε το 2-0, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι!

Η Σέλτικ όμως κατάφερε να βρει το γκολ που αναζητούσε στο 78’, με την κεφαλιά του Σινκλέρ, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι, κάτι που άγχωσε την ομάδα της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ουζουνίδη άντεξε στην μίνι πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά η Σέλτικ και συνεχίζει στην επόμενη φάση της μεγάλης διοργάνωσης.


ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γκάλο (82’ Αλμπάνης), Αλεφ, Σιμόες, Μπακασέτας (90’+ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Λιβάγια.

Σέλτικ (Μ. Ρότζερς, 4-2-3-1): Γκόρντον, Λούστιγκ (59’ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τιερνί, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), Μακ Γκρέγκορ, Γκρίφιθς.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.