Πρόωρο ευρωπαϊκό «αντίο» για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Στην ευρωπαϊκή του επιστροφή ο Όμιλος έχασε 0-1 από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου γνώρισε την ήττα και αποχαιρέτησε πρόωρα το Europa League. Ο ΟΦΗ δεν είχε ουσία, δε διέθετε φαντασία στο παιχνίδι του και μοιραία δε συνεχίζει στο θεσμό.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και την τριάδα στα στόπερ συνέθεσαν οι Μαρινάκης, Σελίμοβιτς και Βούρος.

Τη δεξιά πτέρυγα «πήρε» ο Ουές και την αριστερή ο Γιαννούλης, ενώ στα χαφ έπαιξαν οι Νέιρα, Μεγιάδο και Στάικος. Το επιθετικό δίδυμο των «ασπρόμαυρων» αποτέλεσαν οι Σαρδινέρο και Φιγκεϊρέντο.

Ανώτερος, αλλά χωρίς δημιουργία

Ο ΟΦΗ μπήκε όπως ακριβώς έπρεπε στο ματς. Οι παίκτες του ήταν γεμάτοι πάθος και αποφασιστικότητα. Κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες, ήταν πιο δραστήριοι από τον αντίπαλο, ωστόσο υστερούσαν στην τελική πάσα και δεν έφτιαχναν επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και το σύνολο του Σίμου είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο της συνάντησης.

Ανασταλτικά το πλάνο δούλευε εξαιρετικά, όμως στο δημιουργικό κομμάτι έλειπαν οι συνεργασίες και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο ηρακλειώτικος σύλλογος… ανέβασε «στροφές» και στο 41’ είχε την πρώτη μεγάλη φάση του, με τον Δημητρίου να νικάει σε τετ α τετ τον Φιγκεϊρέντο. Παρόλα αυτά, σκορ δεν υπήρχε στο «Γεντί Κουλέ» μέχρι την ανάπαυλα.

Έχασε το… μυαλό του

Στην επανάληψη οι «γαλανόλευκοι» μπήκαν πιο ορεξάτοι, ο Αυγουστή έκανε δύο αλλαγές και στο 50’ η ομάδα του προηγήθηκε κιόλας.

Ο Νταμπό κέρδισε τη «μάχη» με τον Σελίμοβιτς, «έστρωσε» στον Σαλάι, που από κοντά με πλασέ «έγραψε» το 0-1.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε μια νευρικότητα στoυς «ασπρόμαυρους», που δεν είχαν αντίδραση. Έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και ο χρόνος κυλούσε εις βάρος τους.

Με την είσοδο των Σολίς και Ναμπί στο παιχνίδι, ο σχηματισμός του Ομίλου από 3-5-2 έγινε 4-3-3. Η έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης ήταν φανερή, πάντως, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε μια άκαρπη κατοχή και τον Απόλλωνα να δημιουργεί προϋποθέσεις απειλής στις αντεπιθέσεις, χωρίς να τις ολοκληρώνει βέβαια.

Ο ΟΦΗ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και οι ποδοσφαιριστές του εγκατέλειψαν με σκυμμένα κεφάλια τον αγωνιστικό χώρο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Μαρινάκης (67’ Ναμπί), Βούρος, Σελίμοβιτς, Στάικος (67’ Σολίς), Μεγιάδο, Νέιρα, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέντο.

Απόλλων Λεμεσού (Σοφρώνης Αυγουστή): Δημητρίου, Σακέτι, Ντένιτς, Νταμπό (78’ Γιαννιώτας), Πέδρο (46’ Μπένσοπ), Αγγίρε, Ρομπέρζ, Ντιγκινί, Σαλάι, Γιούστε, Ματέι (46’ Πίττας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.