Προπονητές… ελεύθεροι κι ωραίοι

21:30 | 20/06/2019

Κυκλοφορούν ελεύθεροι και αποτελούν ιδιαιτέρως ελκυστικές περιπτώσεις…

Δεν είναι πλέον υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η Κρήτη έχει τη δική της σχολή προπονητών.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τεχνικοί από το νησί δίνουν τα διαπιστευτήρια τους και έχουν να επιδείξουν αξιόλογη πορεία στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Με πολύ καλή κατάρτιση και πλούσιες γνώσεις, βελτιώνονται και εξελίσσονται διαρκώς.

Αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα, αρκετοί εξ’ αυτών είναι διαθέσιμοι και είναι δεδομένο ότι απασχολούν και θ’ απασχολήσουν αρκετές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Capitano παρουσιάζει ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις Κρητικών προπονητών.

Γιάννης Πετράκης: Και τι να πει κανείς για τον κορυφαίο προπονητή της Super League τη σεζόν 2014-15; Έκανε τρομερή δουλειά στον ΠΑΣ Γιάννινα, του άλλαξε επίπεδο, τον οδήγησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Είναι δεδομένο πως δε θ’ αργήσει η στιγμή της επιστροφής του στους πάγκους.

Γιώργος Πετράκης: Στην προκειμένη περίπτωση το… μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο γιος του Γιάννη ακολουθεί το δικό του «δρόμο» και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Πριν καν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια ανέλαβε τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στη Football League και τα πήγε περίφημα.

Μανώλης Παπαματθαιάκης: Το προπονητικό του «παράσημο» είναι τα όσα κατάφερε με τον Ηρόδοτο με τελική κατάληξη την ιστορική άνοδο στη Football League. Έχει υψηλές «παραστάσεις» και ήδη εξετάζει προτάσεις επαγγελματικών κατηγοριών για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μηνάς Πίτσος: Άλλη μία πολύ καλή περίπτωση Κρητικού προπονητή, που παρουσιάζει διαρκή βελτίωση. Κυνήγησε το όνειρο της ανόδου με τον Γιούχτα στη Football League και όπου κι αν δουλεύει, παράγει έργο.

Γιάννης Κατσούλης: Ο Χανιώτης τεχνικός διαθέτει όλο το «πακέτο». Έχει την εμπειρία από τη Super League, αφού υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ του Πλατανιά, δίνει μεγάλο βάρος στην επιμόρφωση του και έχει διατελέσει αναλυτής αγώνων και σκάουτερ των «κόκκινων» στην πρώτη κατηγορία.

Κώστας Ανυφαντάκης: Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο προπονητής από το Ρέθυμνο ξεκίνησε από τον Ιωνικό και συνέχισε στο ΣΥΝΚΑ, το οποίο ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά πέτυχε το στόχο της παραμονής. Με σοβαρό προφίλ, αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στη… δράση.

Γιώργος Λυρώνης: Είναι ένας ακόμη προπονητής με «εικόνες» από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει δουλέψει σε ΑΟΧ, Επισκοπή και φέτος ανέλαβε τον Ηρόδοτο σε μια πολύ δύσκολη φάση του. Μπορεί να μη σώθηκε στη Football League, όμως «πάλεψε» μέχρι τέλους. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.