Προπονητές και… όχι μόνο και στους δύο

14:43 | 20/03/2018

Με αφορμή το ντέρμπι του Σαββάτου (24/3) στις 5:00 στο «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, το Capitano.gr, θυμάται τους προπονητές που έχουν αφήσει το στίγμα τους και στις δύο ομάδες.

Δεν είναι λίγοι οι προπονητές που έχουν δουλέψει τόσο στον Εργοτέλη, όσο και στον ΟΦΗ, ενώ υπάρχουν και άλλοι που έχουν συνεργαστεί με τις δύο ομάδες σε διάφορα πόστα. Μέσα σε αυτούς είναι και ο νυν προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έχει εργαστεί ως τεχνικός στους κιτρινόμαυρους, έχει όμως αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής σε 8 αγώνες το 2006. 

Ξεχωριστή είναι και η περίπτωση του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ, ο οποίος έχει μείνει στο πάνθεον ως ο κορυφαίος προπονητής που είχε ποτέ ο ΟΦΗ, είχε συνεργαστεί όμως και  με τον Εργοτέλη από τη θέση του τεχνικού διευθυντή για μικρό χρονικό διάστημα, όταν οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρώτη τους παρουσία στη «μεγάλη κατηγορία». 

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Μύρωνας Σηφάκης, ο οποίος ως προπονητής έχει συνεργαστεί από δύο φορές σε κάθε ομάδα, υπό τις οδηγίες του οποίου ο Εργοτέλης βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Super League. Δυο φορές στον ΟΦΗ και μια στον Εργοτέλη έχει εργαστεί ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος μάλιστα είναι ο μοναδικός που έχει εργαστεί και στις τρεις κρητικές ομάδες που έχουν αγωνιστεί στη Super League. 

Δύο φορές στον Εργοτέλη και μια στον ΟΦΗ έχει βρεθεί ο Γιάννης Πετράκης. Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον Εργοτέλη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ ανέλαβε τις τύχες των ομάδων αρκετά χρόνια αργότερα, αρχικά τον ΟΦΗ και στη συνέχεια τον Εργοτέλη. 

Ίδια είναι η περίπτωση και του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος στον Εργοτέλη βρέθηκε στις αρχές του 2000 στα άγουρα προπονητικά του χρόνια, όπου επέστρεψε το 2014, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε την τεχνική καθοδήγηση του ΟΦΗ. Ο Γιάννης Ματζουράκης πρώτα ανέλαβε τον ΟΦΗ, ενώ στην τελευταία χρονιά του Εργοτέλη στη Super League, είχε τις τύχες της ομάδας για… δύο εβδομάδες. 

Υπάρχουν όμως και Μανόλης Πατεμτζής και Γιάννης Ταουσιάνης οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες, αλλά όχι στο ίδιο προπονητικό πόστο. Αμφότεροι έχουν διατελέσει πρώτοι προπονητές στον Εργοτέλη και βοηθοί προπονητές στον ΟΦΗ, του Σκάσνι ο Πατεμτζής, του Δερμιτζάκη ο Ταουσιάνης. Στη σχετική αυτή κατηγορία μπορεί να ενταχθεί και ο Βασίλης Πλεσίτης, νυν προπονητής της ομάδας Κ19 του Εργοτέλη, θέση την οποία είχε πέρσι και στην αντίστοιχη του ΟΦΗ, με την οποία μάλιστα κατέκτησε και το τίτλο του πρωταθλητή. Τέλος υπάρχει ο Σταύρος Λαμπράκης, ο οποίος στον Εργοτέλη έχει βρεθεί στη θέση του προπονητή, ενώ στον ΟΦΗ διατέλεσε τεχνικός διευθυντής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.