Πρόσωπα: Το 2018 τους ανήκει

19:47 | 31/12/2018

Το capitano.gr διάλεξε τα 10 πρόσωπα που σημάδεψαν, για διαφορετικούς λόγους, το ελληνικό ποδόσφαιρο το 2019.

Το capitano.gr ξεχώρισε τα 10 πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, το 2018. Πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου που «έγραψαν» το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο και κέρδισαν επάξια (παραπάνω από) τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Οταν πήγε στην ΑΕΚ ελάχιστοι έδωσαν σημασία στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο ίδιος, όμως, φρόντισε να τους διαψεύσει και την περσινή σεζόν ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής των «κιτρινόμαυρων» στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι έγινε ακόμα μεγαλύτερος ντόρος όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ενωση και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Έχει καταφέρει να αγωνιστεί και στους τέσσερις του λεγόμενου «Big 4» (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).

Δημήτρης Μάνος

Και γκολ έβαλε και ασίστ μοίρασε και πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία βγήκε. Το Α και το Ω του περσινού ΟΦΗ αν και βρέθηκε κοντά στην έξοδο από αυτόν πριν κερδίσει φανέλα βασικού. Λογικό ήταν η περσινή του πορεία να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων και δη του Ολυμπιακού που κινήθηκε γρήγορα και τον έκανε δικό του. Λείπει από τον εφετινό ΟΦΗ, αλλά η κρητική ομάδα έμαθε να ζει χωρίς αυτόν. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό, αν και έχει αρκετές συμμετοχές, το όνομά του ακούστηκε για αποχώρηση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στο λιμάνι για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς.

Ούγκο Κάιπερς

Πού χάθηκε αυτή η ψυχή; Εγινε γνωστός στον Εργοτέλη, πάλεψε με τον Μάνο για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην περσινή Football League, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων από τη μεγάλη κατηγορία, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έπεισε τον Εργοτέλη για να τον κάνει δικό της. Ετσι νομίζαμε, αφού η συνέχεια περιλάμβανε κάτι από... σίριαλ του Φώσκολου. «Δεν την θέλω, θα την πάρεις», όπως λέει και το τραγούδι. Ο Κάιπερς δεν ήθελε να ακούσει για ΑΕΚ, άφησε την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού και έβαλε το όνομά του δίπλα σε ένα μεταγραφικό φιάσκο που σημάδεψε την καλοκαιρινή σεζόν.

Νίκος Παπαδόπουλος

Ανέλαβε τον ΟΦΗ σε μία δύσκολη περίοδο. Εμοιαζαν όλα χαμένα και η απαισιοδοξία είχε κατακλύσει στον σύλλογο. Κράτησε όρθια την ομάδα όταν οι περισσότεροι... πηδούσαν από το καράβι και με μία ξέφρενη πορεία στο β' γύρο έφερε την κρητική ομάδα στην πρώτη θέση της Football League και στη μεγάλη επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Παραμένει στην τεχνική ηγεσία, οδηγώντας τους Κρήτες στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League και ελπίζει πως μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη μεταγραφική ενίσχυση ο ΟΦΗ θα έχει έναν καλύτερο β' γύρο και θα αποφύγει τους μπελάδες του υποβιβασμού. Του πιστώνονται οι δύο νίκες στο τρέχον πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Μανόλο Χιμένεθ

Οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Οταν ανέλαβε για δεύτερη φορά τον πάγκο της Ενωσης δεν έτυχε ευρείας αποδοχής, αλλά το ταμείο στο τέλος τον δικαιώνει. Παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός πως πολλοί δεν είχαν ως φαβορί την ΑΕΚ, κατάφερε να την οδηγήσει -έστω και με επεισοδιακό, ελέω... Τούμπας, τρόπο- στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το 1994.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Τα περσινά γεγονότα με αποκορύφωμα το επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ «σημάδεψαν» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κάθε ευκαιρία ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφραζε την αδικία που αισθάνθηκε για το περσινό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα πρέπει να του αναγνωριστεί η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Πέρυσι πήρε το κύπελλο, εφέτος οδηγεί τον Δικέφαλο αήττητο στο πρωτάθλημα.

Μιχάλης Μπούσης

Για τον ΟΦΗ το 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έτος Μπούση». Τον ανακάλυψαν οι Σαμαράδες, τον έπεισαν με το πρότζεκτ που του παρουσίασαν και ο ομογενής επιχειρηματίας είναι εδώ και κάποιους μήνες το νέο αφεντικό της κρητικής ομάδας. Ηρθε με μεγάλους στόχους για τον ΟΦΗ, έφερε νέο αέρα, άλλαξε τη γενικότερη νοοτροπία και αν μη τι άλλο αποτελεί μία αχτίδα αισιοδοξίας για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Τάκης Γκώνιας

Η θητεία του στον Εργοτέλη ήταν γεμάτη από... συστήματα και τακτικές. Οντως ο Εργοτέλης επί των ημερών του έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οσο δεν έρχονταν τα αποτελέσματα τόσο δυσκόλευε η θέση του στον πάγκο της κρητικής ομάδας. Οξύθυμος χαρακτήρας, δεν έλειψαν οι κόντρες του με δημοσιογράφους, έφυγε και δεν άφησε... συντρίμμια, αλλά σίγουρα άφησε πολλά για να συζητάμε ακόμα και σήμερα.

Θοδωρής Τζήλος

Λίγο πριν φύγει το '18 έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας με το χειρότερο τρόπο. Ανέδειξε την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλα όσα κάνουν τον φίλαθλο κόσμο να απομακρύνεται από τα γήπεδα. Ηταν ο λόγος που ο πρώτος γύρος της εφετινής Super League έμεινε ημιτελής και ελπίζουμε να είναι ο λόγος που θα αλλάξει τα μυαλά όσων έχουν αρρωστημένη νοοτροπία και καταστρέφουν το άθλημα.

Μανώλης Παπαματθαιάκης

Κατάφερε και επανέφερε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο τον Ηρόδοτο. Η περσινή πορεία στη Γ' Εθνική έγινε αντικείμενο συζήτησης σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα όπως και η ιστορική άνοδος της ομάδας στη Football League. Μπορεί εφέτος να μη συνεχίζει στον Ηρόδοτο, αφού χώρισαν οι δρόμοι στην αρχή της τρέχουσας σεζόν, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα πρόσωπα του '18 όντας ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της επιτυχίας της ομάδας της Ν.Αλικαρνασσού.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.