Προσπάθησε όσο μπορούσε ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ηττα του ΟΦΗ με 2-0 από την ανώτερη Άλκμααρ στο προτελευταίο φιλικό πριν από την επιστροφή στην Κρήτη.

Στο πρώτο μέρος του φιλικού είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά τον Νίκο Νιόπλια να δοκιμάζει 4-4-2, βάζοντας μπροστά τους Καστάνιος-Σαρδινέρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επασί ήταν στην εστία του Ομίλου και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Βούρος, Σελίμοβιτς, Πασαλίδης και Λυμπεράκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μεγιάδο και ντε Γκουζμάν, ενώ στις πλευρές οι Καμάου και Φαν Ντάινεν. Το επιθετικό δίδυμο, όπως αναφέραμε, συνέθεσαν οι Σαρδινέρο και Καστάνιος.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του ΟΦΗ δεν ήταν καλή. Όχι τόσο γιατί η Άλκμααρ προηγήθηκε στο σκορ (μόλις στο 8' με τον Γκούντμουντσον), αλλά γιατί το σύστημα δεν φαίνεται να λειτούργησε δημιουργικά. Ο Όμιλος δεν ήταν καλός μπροστά και δεν έβγαλε φάσεις, αλλά το θετικό είναι ότι ούτε πίσω στην άμυνα δέχθηκε ευκαιρίες εκτός του γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρητική ομάδα έκανε την πρώτη της τελική στο 44ο λεπτό, με σουτ του Καμάου.

Στα σημαντικά του πρώτου μέρους ο τραυματισμός του φαν Ντάινεν. Ο Ολλανδός εξτρέμ αποχώρησε τραυματίας στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δίνοντας τη θέση του στον Στάρτζεον.

Όσον αφορά στο δεύτερο μέρος, αμφότερες οι ομάδες έκαναν αλλαγές (ο Νιόπλιας είδε για ακόμα μία φορά τον υπό δοκιμή Γκονζάλες). Η Άλκμααρ ήταν πιο επιθετική (έφτασε στο 2-0 με τον Μπέρκχουτ στο 58'), ενώ και ο ΟΦΗ ήταν βελτιωμένος μπροστά βγάζοντας περισσότερη ενέργεια, αλλά και φάσεις. Στο 65' η κρητική ομάδα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ σε κεφαλιά του ντε Γκούζμαν από κοντά -μετά από σέντρα του Κοροβέση- με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στη συνέχεια και παρά τις αλλαγές, ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να αναπτυχθεί σωστά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Το σκορ δεν άλλαξε, ο Όμιλος ηττήθηκε από την Άλκμααρ και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο και τελευταίο (στην Ολλανδία) φιλικό πριν την επιστροφή στην Κρήτη. Αυτό της Παρασκευής με τη Ναϊμέγκεν στις 20:00.

Θυμηθείτε εδώ το live του φιλικού.

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος (62΄Μαρινάκης), Λυμπεράκης (62΄Κοροβέσης), Πασαλίδης (75΄Διαμαντής), Σελίμοβιτς (46΄Γιαννούλης), Μεγιάδο (46΄Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν (75΄Ουές), Καμάου (46΄Νέιρα), Φαν Ντάινεν (28 λ.τ Στάρτζεον- 83΄Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο (62΄Γρίβας), Καστάνιος (62΄Γκονζάλεζ)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.