«Προσπέρασε» Σούλη ο Γκώνιας

20:12 | 06/03/2018

Τρίτος μακροβιότερος προπονητής του Εργοτέλη στη «μετά Καραγεωργίου» εποχή είναι πλέον ο Τάκης Γκώνιας.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη στην αναμέτρηση με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό συμπλήρωσε 6 μήνες και 12 ημέρες στον πάγκο των κιτρινόμαυρων, προσπερνώντας τον προπονητή με τον οποίο πήρε τον τίτλο πέρσι Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν στον κιτρινόμαυρο πάγκο 6 μήνες και 11 ημέρες.

Όλα αυτά μετά τον μακροβιότερο μακράν προπονητή που είχε στην ιστορία του ο Εργοτέλης, που ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος είχε τα ηνία της ομάδας για 6 χρόνια, 2 μήνες και 29 ημέρες, ρεκόρ το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο για να μην πούμε απίθανο να κατατριφθεί…

Πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς με 9 μήνες και 19 ημέρες παρουσίας στον Εργοτέλη, δεύτερος ο Γιάννης Πετράκης με 6 μήνες και 30 ημέρες και τρίτος πλέον ο Γκώνιας. Όλα αυτά στη «μετά Καραγεωργίου» εποχή, καθώς πριν από αυτή βλέπουμε σημαντικές προπονητικές μορφές με μακρά παρουσία στον πάγκο των κιτρινόμαυρων.

Ο Γιάννης Πετράκης, στα πρώτα του προπονητικά βήματα ήταν για δύο χρόνια στον Εργοτέλη από το 1992 μέχρι το 1994, ο Μύρωνας Σηφάκης στη δεύτερη θητεία του όταν ο Εργοτέλης βρέθηκε από τη Γ’ Εθνική στη Super League, ήταν για 3 χρόνια, από το 2002 μέχρι και τον Απρίλιο του 2005.

Μετά τον Μύρωνα Σηφάκη τα ηνία του Εργοτέλη ανέλαβε ο Μανόλης Πατεμτζής, όπου καθοδηγούσε την ομάδα για 9 μήνες και 25 ημέρες, προτού τον αντικαταστήσει ο Νίκος Καραγεωργίου και δημιουργήσει το σημαντικό ρεκόρ, έχοντας εκείνα τα χρόνια την απόλυτη στήριξη των Τζώρτζογλου-Σουλτάτου στην αρχή και στη συνέχεια του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.