Πρόστιμο 100.000 δολαρίων σε Χάρντεν από τη λίγκα

12:22 | 23/08/2023

Το NBA επέβαλε πρόστιμο 100.000 δολαρίων στον σταρ των Φιλαδέλφια 76ερς Τζέιμς Χάρντεν την Τρίτη για τα δημόσια σχόλιά του για τον πρόεδρο της ομάδας Ντάριλ Μόρεϊ.

Αναστατωμένος που δεν εκπληρώθηκε η επιθυμία του για ανταλλαγή παρά τα όσα του είχαν υποσχεθεί, ο Χάρντεν έκανε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα σε δημόσια εκδήλωση στην Κίνα.

«Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θα γίνω ποτέ μέλος μιας οργάνωσης στην οποία ανήκει», είπε ο Χάρντεν. «Επιτρέψτε μου να το ξαναπώ: Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θα γίνω ποτέ μέλος μιας οργάνωσης στην οποία είναι μέλος».

Η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ (NBPA) ανακοίνωσε αργότερα την Τρίτη ότι σχεδιάζει να υποβάλει παράπονο εκ μέρους του Χάρντεν.

«Διαφωνούμε με σεβασμό με την απόφαση της λίγκας να πειθαρχήσει τον Τζέιμς Χάρντεν για τα πρόσφατα σχόλια που έκανε, τα οποία πιστεύουμε ότι δεν παραβιάζουν τον κανόνα ενάντια στις δημόσιες απαιτήσεις για ανταλλαγή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η NBPA. «Σκοπεύουμε να υποβάλουμε παράπονο και να εξεταστεί το θέμα από τον διαμεσολαβητή μας».

Ο Χάρντεν έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παίξει αλλού την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, οι Σίξερς ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ότι τον περιμένουν να παρουσιαστεί για προπόνηση τον επόμενο μήνα.

Ο «μούσιας», ο οποίος κλείνει τα 34 το Σάββατο, είχε μέσο όρο 21,0 πόντους, 10,7 ασίστ και 6,1 ριμπάουντ σε 58 αγώνες την περασμένη σεζόν.

Ο MVP του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017/18 και τρεις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έχει μέσους όρους καριέρας 24,7 πόντους, 7,0 ασίστ και 5,6 ριμπάουντ σε 1.000 αγώνες με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χιούστον Ρόκετς, Μπρούκλιν Νετς και Σίξερς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.