Πρωτάθλημα η Μακάμπι, προπονητής της χρονιάς ο Σφαιρόπουλος

07:49 | 29/07/2020

Η κατάκτηση του 54ου πρωταθλήματος Ισραήλ και τρίτου διαδοχικού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήταν αρκετή για να χαρίσει και εφέτος τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Το 54ο πρωτάθλημα Ισραήλ της Ιστορίας της πανηγύρισε απόψε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατακτούσε τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του ως πρώτος προπονητής και δεύτερο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2 πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό: 2015, 2016, 2 πρωταθλήματα Ισραήλ με Μακάμπι: 2019, 2020).

Η «ομάδα του λαού» επικράτησε με 86-81 της Μακάμπι Ρισόν, στην καταληκτική αναμέτρηση του Final Four της Winner League, που διεξήχθη στη Μενόρα Μιβτατσίμ Αρένα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ σημείωσε και τους 14 πόντους του (4/5τρ.) στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης τη Μακάμπι. Άσος στο... μανίκι του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποδείχθηκε ο Σάντι Κοέν, ο οποίος σηκώθηκε από τον πάγκο προσθέτοντας 16 πόντους (4/4 τρίποντα), ενώ οι «πύργοι» της Μακάμπι ήταν απολαυστικοί (Αμάρε Στουνταμάιρ 18π., 7ρ., Οθέλο Χάντερ 16π., 8ρ.). Άστοχος ο Σκότι Ουίλμπεκιν (7π., 1/14τρ.), ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Από τη Ρισόν ξεχώρισε Ντ' Άντζελο Χάρισον, το κοντέρ του οποίου σταμάτησε στους 38 πόντους (7/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 9/11 βολές).

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισραήλ και τρίτου διαδοχικού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήταν αρκετή για να χαρίσει και εφέτος τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι με την «ομάδα του λαού», ενώ συμπλήρωσε τις τρεις ατομικές διακρίσεις, καθώς το 2015 είχε αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής της χρονιάς και στην Α1 Ανδρών, μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.