Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι μέσω... Νότιγχαμ

21:53 | 20/05/2023

Η Νότιγχαμ επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ χάρη στο γκολ του Αγουονίγι στο κατάμεστο "Σίτι Γκράουντ", σε έναν αγώνα που εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην Premier League, παράλληλα έστεψε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι

Την ίδια στιγμή, έκανε ένα μεγάλο δώρο στη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς στερώντας βαθμούς από τους κανονιέρηδες η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στέφθηκε μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Άρσεναλ, με τον Νάβας να απλώνει το κορμί του και βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ζεσούς, κρατώντας το 0-0 στο 11'.

Το προβάδισμα στο σκορ όμως, πήρε η Νότιγχαμ έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή. Ο Έντεγκαρντ έδωσε την μπάλα στον Γκιμπς Γουάιτ, εκείνος μοίρασε στον Αγουονίγι που πλάσαρε στον Ράμσντεϊλ για το 1-0 στο 19ο λεπτό του αγώνα.

Ο Τροσάρ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για την Άρσεναλ στο 27', με το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να καταλήγει έξω από την εστία του Νάβας.

Στο δεύτερο μέρος, οι κανονιέρηδες πίεσαν για το γκολ, με τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα να λέει ξανά "όχι" στο 60' στο πλασέ Σακά.

Όμως κοντά στο δεύτερο γκολ βρέθηκε κι η Νότιγχα. Στο 67΄ ο Γκιμπς Γουάιτ βρέθηκε σε θέση βολής από δύσκολη γωνία, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ράμσντεϊλ, με το σκορ να παραμένει 1-0 μέχρι το φινάλε.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Νάβας, Γουόραλ, Φελίπε (80' Μπολί), Νιακατέ, Οριέ, Μανγκαλά, Γέιτς, Λόντι, Γκιμπς Γουάιτ, Αγουονίγι (79' Τζόνσον), Ντανίλο (73' Κουγιατέ).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ (63'Τίερνι), Μαγκαλιάες, Τζάκα (63' Ενκετιά), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο, Πάρτεϊ, Σακά, Ζεζούς, Τροσάρ (70' Βιέιρα).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.