Πρώτη έκπληξη, η Ισλανδία "μπλόκαρε" την Αργεντινή

18:21 | 16/06/2018

Η έκπληξη στο Μουντιάλ δεν άργησε να έρθει με την Ισλανδία να κρατάει στην ισοπαλία (1-1) την Αργεντινή, η οποία προηγήθηκε στο ματς (19' Αγουέρο) και έχασε πέναλτι με τον Μέσι (64'). Το γκολ της ισοφάρισης ο Φινμπόγκασον (23'). Ο τελευταίος ήταν και ο κορυφαίος της ομάδος του μαζί με τον τερματοφύλακα, παρόλο που η Ισλανδία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν κελισμένη στην περιοχή της.

Η «αλμπισελέστε» είχε εγκλωβιστεί και δεν βοηθήθηκε από τον πάγκο, καθώς ο Ιγκουαϊν μπήκε στο ματς στα τελευταία λεπτά, ενώ «φώναζε» από νωρίς το παιχνίδι ότι χρειαζόταν ένας φορ περιοχής για την προηγούμενη φιναλίστ. 

Η Ισλανδία παθιασμένη και άριστα τακτικά παραταγμένη κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας και να ξεκινήσει ιδανικά το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απάντησε γρήγορα 

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε η Ισλανδία ότι δεν πρόκειται να γίνει σάκος του μποξ για την παρέα του Μέσι. Το αντίθετο μάλιστα. Η Αργεντινή είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει τους ανοικτούς διαδρόμους για να δράσει. Με τον Φινμπόγκασον να γίνεται αμυντικό χαφ πολλές φορές η Ισλανδία δεν επέτρεπε στην αντίπαλο της να βρει χώρους, ωστόσο στο 19' ο Αγουέρο βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι από σουτ του Ρόχο κοντρόλαρε την μπάλα και αφού γύρισε το σώμα του έστειλε την «στρογγυλή θεά» στα δίχτυα. 

Η απάντηση της Ισλανδίας δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φινμπόγκασον βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με σουτ έγραψε το 1-1. Με τον Μέσι «εγκλωβισμένο» και τα άκρα της «αλμπισελέστε» να μη δημιουργούν ρήγματα, η δυσκολία μεγάλωνε για το σύνολο του Σαμπάολι, το οποίο δεν κατάφερε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε δεχθεί και δεύτερο τέρμα λίγα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Μονότερμα με μαγικό... τέρμα

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο μισό γήπεδο. Η Αργεντινή ήταν συνεχώς στην επίθεση και η Ισλανδία λίγες φορές πέρασε τη μεσαία γραμμή και πλησίασε στην περιοχή του Καμπαγιέρο, ο οποίος ελάχιστα ήρθε σε επαφή με την μπάλα. Σε αντίθεση με τον Χάλντορσον. Ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας είχε αρετή δουλειά, παρόλο που οι συμπαίκτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη δώσουν χώρους στους αντιπάλους τους. 

Στο 63' η Αργεντινή είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Μέσα «κέρδισε» το πέναλτι από τον Μάγνουσον, αλλά ο Μέσι δεν μπόρεσε ούτε από την άσπρη βούλα να νικήσει τον Χάλντορσον. Από εκείνο το σημείο και μετά ο άσος της Μπαρτσελόνα ανέβαε κατακόρυφα την απόδοση του, ωστόσο οι ενέργειες του δεν καρποφόρησαν. 

Το μονότερμα της «αλμπισελέστε» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, όμως, η άμυνα της Ισλανδίας ήταν αυτή που κέρδισε τη μάχη...

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγιέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπίγλια (54΄ Μπανέγα), Μέσα (84΄ Ιγκουαΐν.), Μέσι, Ντι Μαρία (75΄ Παβόν), Αγουέρο.   
Ισλανδία (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον (64΄ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76΄ Σκούλασον), Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89΄ Σίγκουρντσον).

Πηγή:
www.novasports.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.