Πρωτιά και συγκίνηση για την Ειρήνη Βασιλείου

19:54 | 12/02/2021

Ιδιαίτερα φορτισμένη η Hρακλειώτισσα αθλήτρια έφτασε στην τρίτη της νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 53.35 την κούρσα της - τι δήλωσε μετά τον αγώνα

Όπως το 2020 έτσι και φέτος η Αντιγόνη Ντρισπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατάφερε να συνδυάσει την παρουσία της στον κλειστό στίβο με ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 12.21.43 για να συντρίψει το δικό της 12.27.18 από την περσινή χρονιά. Η Ντρισμπιώτη προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου στοχεύει σε μια καλή εμφάνιση, ωστόσο νωρίτερα αναμένεται να κάνει ένα ακόμη αγώνα. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Ειρήνη Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 12.30.25 και νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας κι εκείνη πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η 21χρονη Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) ήταν τρίτη με 12.38.82 και έδειξε από νωρίς στη χρονιά, πως θα ειναι φαβορί για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Όσον αφορά την Ειρήνη Βασιλείου, εκείνη πήρε τρην 3η της νίκη ενώ στις δηλώσεις της εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Βασιλείου πήρε την 2η θέση στο τουρνουά της Οστράβα , αφιερώνοντας τη νίκη στην γιαγιά της η οποία «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων) έφτασε στην τρίτη της νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 53.35 σε μια κούρσα, που μπορεί να μην πέρασε όσο γρήγορα θα ήθελε, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα δυνατή στο δεύτερο μισό της.


"Είμαι χαρούμενη για τη σημερινή εμφάνιση, παρότι δεν ήρθε ένα φετινό ρεκόρ. Πέρασα αργά το 200άρι, όμως, ήμουν πολύ δυνατή στο υπόλοιπο της κούρσας. Πιθανότατα αυτό ήταν το τελευταίο μου 400άρι πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αύριο θα έχω να κάνω μία ακόμη δυνατή κούρσα στα 200 μέτρα", είπε η Βασιλείου.

Η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) τερμάτισε δεύτερη με 54.35, παρότι προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας στην καλύτερη κούρσα της καριέρας της στην απόσταση από το 2017 κι έπειτα. Η Φέρρα μετά τη πολύχρονη απουσία λόγω σοβαρών τραυματισμών έχει επιστρέψει και έχει δείξει σε θέση το καλοκαίρι να κυνηγήσει καλούς χρόνους. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), που τερμάτισε σε 54.38 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. "Μετά από τέσσερα χρόνια είμαι και πάλι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είμαι χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση, την οποία θέλω να αφιερώσω στη μαμά μου", είπε η Φέρρα.

Νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ από την Σπανουδάκη, νίκη Ζήκου στους Άνδρες

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας της διανύει η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), που σε κάθε της κούρσα τη φετινή σεζόν δείχνει συνέπεια και σταθερότητα σε μεγάλες επιδόσεις.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στα 60 μ. με 7.23 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 7.26, που σημείωσε στον πρωινό προκριματικό. Η Σπανουδάκη έχει κάνει φέτος τρεις κούρσες σε χρόνους κάτω από τα 7.30 και δείχνει πως πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε χρόνους, που μπορούν να της δώσουν κάτι παραπάνω από συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.51 και την τρίτη η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 7.52. "Είναι η πρώτη χρονιά που βγάζω όλη μου την προετοιμασία δίχως να έχω προβλήματα. Οι προπονήσεις δείχνουν πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα και πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Σήμερα έφυγα άσχημα στην εκκίνηση και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Τα 60 μ. θέλουν κούρσες, προκειμένου μέσα από αυτές να βελτιώνεσαι. Έχω στο πρόγραμμα μου δύο ακόμη αγώνες, ωστόσο θα αποφασίσω τις επόμενες ημέρες αν θα επιλέξω να τρέξω ή αν θα κάνω προπόνηση για το Ευρωπαϊκό", είπε η Σπανουδάκη, που μοιράζεται την πέμπτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας με την Μαρία Τσώνη.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) μπορεί να μην πέτυχε το χρόνο που θα ήθελε, ωστόσο με 6.68 αναδείχθηκε νικητής και τη φετινή χρονιά. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 6.64 και ευελπιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπως και στον πρωινό προκριματικό έτσι και στον τελικό πέτυχε 6.77, όσο και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η τριάδα του τελικού έκλεισε με τον Δημήτρη Χρυσάφη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.83.

"Δεν ήμουν όσο καλά θα ήθελα, καθώς εδώ και μία εβδομάδα ταλαιπωρούμαι από ενόχληση στο δόντι. Παράλληλα έπαθα κράμπα στη γάμπα στα πρώτα μέτρα και στην ουσία έχασα τα πρώτα 30 μ. της κούρσας. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ καλύτερα από ότι φάνηκε στο σημερινό αγώνα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να τρέξω κάτω από 6.60", είπε ο Κώστας Ζήκος, που αναμένεται και φέτος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.