Ψυχοβγάλτης ο ΟΦΗ!

21:07 | 21/04/2019

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τα μπαράζ παραμονής, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα και η αγωνία παραμένει.

Ένα «κλικ» ήθελε ο ΟΦΗ για να γυρίσει το ματς στα πρώτα του λεπτά μετά τη δυνατή είσοδο του Αστέρα και το δοκάρι στο 11 με την κεφαλιά του Ορτέγκα. Η κρητική ομάδα μπήκε κάπως μουδιασμένα στο χορτάρι, αλλά αυτό κράτησε μόλις για 15 λεπτά. Το πέναλτι που κέρδισε ο Σασί από τον Βλάχο και η εύστοχη εκτέλεση από τον Βαζ στο 17', όχι μόνο έδωσαν προβάδισμα στον Όμιλο, αλλά διαφοροποίησαν την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ πήρε τα πάνω του και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ άρχισε ο... καταιγισμός ευκαιριών στα καρέ της αρκαδικής ομάδας. Στο 21' ο Κοροβέσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιακουμάκη με κεφαλιά απάντησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ στο 24' ο Φερέιρα μπήκε μόνος στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση από το 30' κι άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους, γεμίζοντάς τους άγχος. Ο ΟΦΗ δεν κρατούσε εύκολα μπάλα και έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να... χτυπήσει κόκκινο η αγωνία μέχρι να ακουστεί από τον Σκουλά το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ατυχία για τον Όμιλο, αφού ο Ποτουρίδης τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Κυριακίδης, που σημαίνει ότι συνέχισε το ματς με αμυντικό δίδυμο ανάγκης. Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε με την ίδια ορμή από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να δείχνει «βραχυκυκλωμένος» και ανήμπορος να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι. Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Τριανταφυλλόπουλος βρέθηκε σε θέση φορ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ό,τι δεν έκανε στο 56' το έκανε ο Τσιλιανίδης τρία λεπτά αργότερα και με κεφαλιά-ψαράκι διαμόρφωσε το 1-1, γεμίζοντας με άγχος το Γεντί Κουλέ.

Ο Βέρα προχώρησε σε αλλαγή και προσώπων και διάταξης, ο Αστέρας με την πάροδο του χρόνου πρόσεξε περισσότερο την άμυνα, αφού τον βόλευε η ισοπαλία και στο 78' ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τους Κρητικούς στο β' μέρος,  με τον Γιακουμάκη να κάνει το γυριστό σουτ και τη μπάλα να φεύγει σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. 

Ο ΟΦΗ πίεσε, απείλησε και με τον Μπράουν, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά, το ματς έγινε θρίλερ, ακατάλληλο για καρδιακούς, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε, με την κρητική ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδεύει με την παραμονή. Πλέον, στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτήριου, Μπράουν, Ποτουρίδης (51' Κυριακίδης), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο, Σασί, Σόουζα Φερέιρα (70' Ναμπί), Βαζ, Γιακουμάκης.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Άνχελ, Τασουλής (75΄Αραβίδης), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (94' Δουβίκας), Φερνάντες (82' Ρόλε), Κώτσιρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του αγώνα

Δείτε τη βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.