«Πυρά» ΣΑΕΠΗ κατά ΕΠΣΗ

SMS
11:01 | 25/06/2018

Ανακοίνωση εξέδωσε ο νεοσύστατος σύλλογος κατά της τοπικής Ένωσης

Μπόλικη... σκόνη έχει σηκώσει στα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου, η κλήση σε απολογία των διαιτητών στο φιλικό της ΣΑΕΠΗ. Μάλιστα, ο Σύλλογος Αρωγής Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών τονίζει και την απουσία της τοπικής ένωσης στην εκδήλωση - γιορτή των προηγούμενων ημερών.

Η ανακοίνωση:

''Στα δυό, μόλις, πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος Αρωγής Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών (ενεργών και παλαιμάχων) και Αθλητών ΑΜΕΑ Ηρακλείου (ΣΑΕΠΗ), μετουσιώνοντας το συναίσθημα σε προσφορά, ευτύχησε να έχει ήδη παρουσιάσει "κοινωνικό έργο" δεκαετίας.

Οι προσπάθειες των στελεχών του για την ευόδωση των "ευγενών" σκοπών του, βρίσκουν πάντοτε θερμή υποστήριξη απ' όλους τους τοπικούς φορείς και κυρίως από τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, και γι αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς όλους.
Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντοτε, σ' όλους τους κανόνες υπάρχει κι η εξαίρεση, όπως θα εξηγήσω παρακάτω.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του ΣΑΕΠΗ και προς ενίσχυση του προγράμματος του, για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ στα αθλητικά κέντρα όπου ασκούνται εκατοντάδες νεαροί ερασιτέχνες, αλλά και παλαίμαχοι, ποδοσφαιριστές, διοργάνωσε πρόσφατα (9/6/2018) μια έξοχη και εντελώς πρωτότυπη εκδήλωση:
Το "ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ", το οποίο φιλοξενήθηκε στο γήπεδο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (ΜΑΡΤΙΝΕΝΓΚΟ) και στο οποίο συμμετείχαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των ομάδων ΟΦΗ, ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΠΟΑ και επίλεκτοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος.
Επίσης, έλαβαν μέρος κι οι γυναικείες ομάδες του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και του ΟΦΗ καθώς και διεθνείς αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος.

Αυτή η εντυπωσιακή πράγματι εκδήλωση περιελάμβανε Ποδόσφαιρο, Χορό, Ρυθμική Γυμναστική, Διασκέδαση, τιμητικές Διακρίσεις, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την Ιστορία του Ποδοσφαίρου με το σήμερα.
Η δε ευχάριστη και άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία που ενθουσίασε το ευάριθμο πλήθος των θεατών, τους συμμετέχοντες και μας τους διοργανωτές, ήταν πως οι ομάδες που συμμετείχαν ήσαν μεικτές, αποτελούμενες από έξι άνδρες και πέντε γυναίκες.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι γυναίκες της εθνικής Ελλάδας και αγωνίστηκαν όλα τα παλιά αστέρια του κρητικού ποδοσφαίρου, καθώς επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι πασίγνωστοι βετεράνοι και διεθνείς ποδοσφαιριστές, Σάββας Κοφίδης, Νέτο Γκουερίνο, Νίκος Νιόμπλιας, Μανώλης Συντιχάκης, Γιώργος Βλαστός, Γιάννης Χατζηνικολάου, Σήφης Κορωνάκης, Κώστας Δόσπρας και πολλοί άλλοι, καθώς και οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών, Δανάη Σιδηρά, Δήμητρα Παντελιάδου, Ελένη Πελετίδου, Κωνσταντίνα Κατσαΐτη και η προπονήτρια Γιάννα Δούκα.
Εκτός από το εντυπωσιακά πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε με εμφανή ενθουσιασμό όλα τα δρώμενα, στην εκδήλωση αλλά και στην συνεστίαση που επακολούθησε στην "Αριάδνη", μας τίμησαν με την παρουσία τους και με τα θερμά τους λόγια, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, πολυάριθμη αντιπροσωπεία από το Δήμο Ηρακλείου, πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, καθώς και πολλοί παλιοί και νέοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως κι οι παλιοί πρόεδροι του ΟΦΗ και του ΕΡΓΟΤΕΛΗ κ.κ. Νίκος Δουλουφάκης και Γιώργος Σουλτάτος και γενικά όλοι οι καθ' οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τους οποίους επί τη ευκαιρία και πάλι τους ευχαριστούμε από καρδιάς.-
ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΜΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ πράγματι ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ ... ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ... την ΕΠΣ Ηρακλείου και την εκπροσώπηση της. Διότι πράγματι περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μας, να γίνεται γνωστό και ξεκάθαρο προς πάντες, ότι Ο ΣΑΕΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ.
Στο σημείο αυτό οφείλω να ξεκαθαρίσω, για άλλη μια φορά κι όπως άλλωστε επανειλημμένα έχουν διαβεβαιώσει τους πάντες οι εκπρόσωποι του ΣΑΕΠΗ, ότι η ίδρυση, οι σκοποί και οι δράσεις του, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΣΗ, ώστε η αυτή δεν έχει καμία δικαιολογία να "στραβοκοιτάζει" το ΣΑΕΠΗ.

Όμως από τότε που ξεκινήσαμε να γνωστοποιούμε δημόσια την πρόθεση μας να συνδράμουμε το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε καίριους τομείς, που δεν καλύπτονται από τα υστερούντα και απουσιάζουντα θεσμικά του όργανα, ιδρύοντας το ΣΑΕΠΗ και λειτουργώντας με την ανιδιοτέλεια και τον ουσιαστικό κι αθόρυβο τρόπο που μας χαρακτηρίζει, χωρίς τις πομπώδεις προβολές και αυτοπροβολές των εμπλεκομένων, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Δεχόμαστε συνεχώς και ποικιλοτρόπως τα υπόγεια, πλην εμφανέστατα, πυρά της εκπροσώπησης της ΕΠΣΗ. Γεγονός που, καθόλου δεν κρύβουμε πως, όχι μόνον δεν μας ενοχλεί, αλλά μας αφήνει από παγερά αδιάφορους μέχρι και που μας επιβεβαιώνει, ότι πράγματι βαδίζουμε σωστά, αφήνοντας "τους νεκρούς να προχωρούν".

Η κακή προαίρεση της εκπροσώπησης της ΕΠΣΗ, εναντίον του ΣΑΕΠΗ, γίνεται κάθε φορά και περισσότερο έκδηλη από την μονότονα επαναλαμβανόμενη, και απολύτως προβλεπόμενη πια, απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου της ΕΠΣΗ από κάθε δημόσια εκδήλωση μας, και παρά το γεγονός ότι πάντοτε τους προσκαλούμε, με πάσα επιμέλεια, για να τους στερήσουμε την όποια υποτιθέμενη δικαιολογία ότι δεν προσκλήθηκαν, δηλ. για "να μην έχουνε να λένε".

Όμως, η παραπάνω απολύτως επιτυχημένη τελευταία εκδήλωση του ΣΑΕΠΗ, που επαινέθηκε και καταχειροκροτήθηκε απ' όλον τον αθλητικό (και όχι μόνο ποδοσφαιρικό) κόσμο της Ελλάδας, προφανώς και προκάλεσε στην κακόμοιρη την εκπροσώπηση της ΕΠΣΗ οξεία κρίση υπερχείλησης της ζηλότυπης εμπάθειας της, αφού δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει πλέον το προσωπείο (τη μάσκα) του υποτιθέμενου καθωσπρεπισμού της. Κι επειδή η παντελής αδυναμία και η έλλειψη θάρρους δεν της επιτρέπει να στραφεί ευθέως εναντίον του ΣΑΕΠΗ και των εκπροσώπων του ... ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ...τι σκαρφίστηκε στην, μάταιη, προσπάθεια της να πλήξει έστω και εμμέσως το κύρος του ΣΑΕΠΗ...
ΑΝΕΣΥΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΧΡΗΣΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 9 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΣΑΕΠΗ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την "ΑΔΕΙΑ" της ΕΠΣΗ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ πως ο λόγος που δεν ζήτησαν άδεια από την ΕΠΣΗ είναι προφανέστατος. Ότι δηλαδή από το 2016, που θεσπίστηκε Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, μέχρι και σήμερα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ουδέποτε ζητήθηκε από την ΕΠΣΗ σχετική άδεια, για οποιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα με Φιλανθρωπικό Σκοπό και βεβαίως ουδέποτε η ΕΠΣΗ κάλεσε οποιονδήποτε διαιτητή σε απολογία, επειδή τάχα συμμετείχε χωρίς άδεια, σε τέτοιου είδους αγώνα.

ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΕΠΗ, με την ευκαιρία της κλίσης σε απολογία των νεαρών διαιτητριών, επειδή συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό τουρνουά του, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΛΑΞΕ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΣΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ενώ η ΕΠΣΗ δεν ενήργησε αναλόγως σε προηγούμενους αγώνες με φιλανθρωπικό σκοπό. Όπως, επί παραδείγματι, στο φιλανθρωπικό τουρνουά που διεξήχθη το 2016, στο γήπεδο του ΠΟΑ, μεταξύ των παλαιμάχων ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗ - ΠΟΑ - ΟΦΗ, στους αγώνες που διεξήχθησαν πέρυσι και φέτος, στο γήπεδο του Εργοτέλη, εις μνήμην Μανώλη Σταυρουλάκη, στον αγώνα Δικαστών - Δικηγόρων που διεξήχθη φέτος το Μάρτη, στο γήπεδο της Αλικαρνασσού και στον αγώνα που διεξήχθη φέτος τον Απρίλη, στο γήπεδο του ΠΟΑ, εις μνήμην Στράτου Γεωργιάδη.

Όμως, ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ. Ο λόγος που αποτελεί και το μόνο κίνητρο αυτού που αποφάσισε την κλίση σε απολογία των διαιτητριών, είναι η προσωπική του εμπάθεια και μόνον, όπως πλήρως αποδείχθηκε κι αποκαλύφθηκε ευθέως από στενό συνεργάτη του. Ο οποίος την Τετάρτη 20/6/2018 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Διαιτητών Ηρακλείου εκδήλωσε, και γράφτηκε και στα πρακτικά (όπως με διαβεβαίωσαν) ότι εκλήθησαν σε απολογία ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, κι όχι επειδή τάχα υπέπεσαν σε κάποιο ουσιώδες παράπτωμα.
Μετά απ' αυτά δεν έχουμε παρά να ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ... ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑΡΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ... ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΤΙΡΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΜΕ Τ' ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ

ο πρόεδρος Μάνος Παπαντωνάκης''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.