Ράλλης Vs Γωνιωτάκη: Το... debate των πάγκων!

Special

Οι δύο προπονητές, Βασίλης Ράλλης και Γιώργος Γωνιωτάκης μιλούν στο Capitano.gr για την αναμέτρηση ΟΦΗ - Δειλινό (Κυριακή - 5μ.μ) στα ''Δύο Αοράκια''

Είναι δύο ομάδες του Ηρακλείου που εκπροσωπούν την πόλη στην Γ' Εθνική κατηγορία μπάσκετ. O φιλόδοξος ΟΦΗ και η νεανική ομάδα του Δειλινού αναμετρούνται την Κυριακή (18/11 - 17.00) στα ''Δύο Αοράκια'' στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς. Με διαφορετικούς στόχους αλλά και ξεκίνημα, οι δύο σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης και ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Γιώργος Γωνιωτάκης, μίλησαν στο Capitano.gr για την έως τώρα πορεία των ομάδων τους στο πρωτάθλημα καθώς και το μεταξύ τους παιχνίδι.

  • Καλησπέρα και στους δύο. Κατ' αρχήν θέλω ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία των ομάδων σας έως τώρα στο πρωτάθλημα. 

Ράλλης: Παρ ότι δεν ξεκινάμε συνήθως καλά τα παιχνίδια, έχουμε κάνει το απόλυτο χωρίς να πιάσουμε σπουδαία απόδοση.. Έχουμε παίκτες με ικανότητες, έχουμε δύο πολύ καλούς πλέι μέικερ που διαβάζουν το παιχνίδι και ανεβάζουμε την απόδοση μας στο β' ημίχρονο. To βασικό μας στοιχείο είναι τα δύο πλέι μέικερ.

Γωνιωτάκης: Κατ αρχήν από πλευράς ηθικού, το κλίμα είναι μια χαρά, είμαστε μια ομάδα. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι έχουμε μπει αρκετά ''ψαρωμένοι'', φαίνεται και από τα αποτελέσματα, τα παιδιά σιγά σιγά αντιλαμβάνονται ότι έχουν παραπάνω δυνατότητες , χρειάζεται και λίγο τσαμπουκά και τσαγανό παραπάνω. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Αν δεις πως δουλεύουμε στην προπόνηση, θα πεις είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να βάζει 60 πόντους; Δεν γίνεται να ξεκινάμε με 6-26 ή 17-3 στα πρώτα δεκάλεπτα. Είναι ψυχολογικό το πρόβλημα.

300363.jpg#asset:45272


Για το πρωτάθλημα γενικότερα, με ποιες ομάδες θα παλέψει ο ΟΦΗ για την άνοδο;

Ράλλης: Είναι ακόμα νωρίς στο πρωτάθλημα. Έχουμε παίξει με ομάδες που αυτή την στιγμή βρίσκονται χαμηλά αλλά είναι καλές ομάδες. To Σχηματάρι έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ. Τα Μελίσσια, ο Αργοναύτης, επίσης είναι καλές ομάδες. Καλοδουλεμένη ομάδα ο Αργοναύτης. Και ο Φιλαθλητικός έχει ποιότητα. Στη Θήβα θα περάσουν δύσκολα οι ομάδες. Και ο Λοκρός είναι πολύ δυνατός, μια σκληρή ομάδα, επίσης καλή έδρα.

Γωνιωτάκης: Σε σχέση με παλαιότερα πρωταθλήματα, είναι πιο χαμηλό φέτος. Αλλά είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Μπορείς να δεις την τελευταία ομάδα να κερδίσει ή να κοντράρει τον 2ο και τον 3ο.  Σε λίγα παιχνίδια υπάρχουν μεγάλες ενδιαφέρον. Σε ερώτηση για το αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, ο κόουτς Γωνιωτάκης απάντησε: Κοίτα, αν έβρισκα το καλοκαίρι δύο παίκτες  θα έπρεπε να γίνει αναπροσαργμοή του μπάτζετ. Πήραμε την απόφαση να κινηθούμε με νέους, παίκτες που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες στο παρελθόν, παίκτες που θέλαμε. Ίσως οι προσθήκες αυτές που λες να χαλούσαν την ισορροπία. Και τώρα να μου έλεγες γύρνα το χρόνο πίσω, μαζί με τον Δημήτρη Χαραλαμπάκη, τους ίδιους παίκτες θα παίρναμε. Δεν φοβηθήκαμε να βγάλουμε αυτά τα παιδιά μπροστά, αυτό μας ενδιαφέρει.

294479.jpg#asset:21026


  • Πάμε και στο ματς της Κυριακής, πως το περιμένετε, δυο λόγια για τον αντίπαλο. 

Γωνιωτάκης: O OΦΗ υπερτερεί σε εμπειρία από κάθε άλλη ομάδα, νομίζω ότι και από θέμα ρόστερ είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Βέβαια, το προσόν της εμπειρίας είναι καλό, μπορεί να γίνει και κακό της. Ίσως να την κρατήσει από το γρήγορο παιχνίδι. Είναι μια υπερπλήρης ομάδα για την κατηγορία. Εμείς θα πρέπει να τους χτυπήσουμε στο ρυθμό, μόνο τότε θα έχουμε ελπίδες. Αν μας βγει, μας βγήκε. Απλώς, με τον ΟΦΗ μπορεί λόγο εμπειρίας. Τον ΟΦΗ τον ξέρουμε, μας ξέρει κι αυτός καλά. Αυτό που λέω στα παιδιά, είναι ότι είναι μια μικρή γιορτούλα, σε ένα μεγάλο γήπεδο. Να πάμε να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε

Ράλλης: Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Στα φιλικά του καλοκαιριού μας κόντραραν, παρ ότι είχαμε κάποιες απουσίες. Μια ομάδα με πολύ αθλητικότητα, θα μας πιέσουν σε όλο το γήπεδο, περιμένουμε… ζώνες και παγίδες. Θα τα δουλέψουμε όλα αυτά και μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, παίζουμε και στην έδρα μας. To Δειλινό έχει ξεκινήσει με ήττες στο πρωτάθλημα, είναι μια νέα ομάδα και άπειρη στην κατηγορία. Σίγουρα, υπάρχει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι όμως πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι καλύτερη, έχει διαφορετικούς στόχους και πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι.

  • Ένα μήνυμα στον κόσμο που σκέφτεται να έρθει την Κυριακή να σας παρακολουθήσει στα ''Δύο Αοράκια''

Ράλλης: Η πορεία μας μέχρι τώρα είναι αρκετά καλή, παρ ότι είναι νωρίς. Νομίζω ότι αξίζουμε την συμπαράσταση, είναι ένα τοπικό ντέρμπι, να δει ο κόσμος και την αντίπαλη ομάδα που είναι από το Ηράκλεο

Γωνιωτάκης: Νομίζω ότι για την Κυριακή, ωραιότερος προορισμός δεν υπάρχει. Και για τους μπασκετόφιλους και για τους φίλους του ΟΦΗ και του Δειλινού. Να έρθει ο κόσμος να απολαύσει ένα ωραίο ματσάκι ανάμεσα σε δύο ομάδες της πόλης που έχουν καλές σχέσης. Παίζει η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας με μια νεανική και φιλόδοξη. Μακάρι να δούμε ένα ωραίο μπάσκετ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.