Ροκάκης: «Ήμουν ο μόνος που είπε ότι δεν είναι σωστό να διακόψουμε»

22:24 | 14/02/2023

Για λάθος χειρισμούς της Super League 2 έκανε λόγο ο Αντώνης Ροκάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο «Ράδιο Γαύδος 88.8»:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2:

Καταρχήν είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που γίνεται για άλλη μια φορά στην Super League 2. Όντας ο μακροβιότερος σε συνεχή έτη πρόεδρος στην κατηγορία, είναι ο 8ος χρόνος που είμαι πρόεδρος στην ομάδα, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος για αυτό που συμβαίνει, αλλά είναι στενάχωρο και για τα Χανιά αλλά και για όλες τις ομάδες. Εμείς σαν Χανιά φυσικά και επιθυμούμε να επιστρέψουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια θεωρώ ότι έχουν γίνει λάθος χειρισμοί από την Super League 2, διότι εμείς στο πρώτο ΔΣ όταν κληθήκαμε να ενημερωθούμε από τον πρόεδρο μας αναφορικά με την συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον κ. Αυγενάκη, ήμουν ο μόνος που είπε ότι δεν είναι σωστό να διακόψουμε, αν δεν προχωρήσουμε σε μια δεύτερη κουβέντα.

Για το αν γνώριζε ότι είχε οριστεί νέο ραντεβού με τον Υφυπουργό εντός 48 ωρών, πριν την απόφαση για την διακοπή:

Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν είχαμε αυτή τη ενημέρωση, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο. Διότι, αν οι ομάδες είχαν την ενημέρωση από τον πρόεδρο, ότι δηλαδή ο υπουργός του είπε να ενημερώσει τα μέλη της Super League 2 και εν συνεχεία να γίνει μια δεύτερη συζήτηση, είμαι βέβαιος ότι η διακοπή δεν θα γινόταν. Δεν είχαμε ποτέ αυτή την ενημέρωση. Μπήκαν οι ομάδες σε διαδικασία να ψηφίσουν κάτι που δεν ήταν σωστό, όμως δεν έφταιγαν οι ομάδες, έφταιγε η ελλιπής ενημέρωση. Οδηγήθηκε η κατηγορία σε μια απόφαση, που εκ των πραγμάτων ήταν λάθος. Κοιτάξτε που έχουμε φτάσει τώρα, σε ένα αδιέξοδο.

Για την χορήγηση των χρημάτων από το στοίχημα:

Εμείς οφείλουμε να αναγνωρίζουμε πάντα και να αναφέρουμε τα γεγονότα ως έχουν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την απόφαση της Πολιτείας για το μέτρο φορολόγησης του στοιχήματος, προκειμένου τόσο ο επαγγελματικός, όσο και ο ερασιτεχνικός, να εισπράξουν ένα ποσό – οξυγόνο για τα σωματεία. Από την άλλη, να πούμε ότι σίγουρα αυτό που έγινε φέτος με την Super League μας λυπεί. Το ποσό δηλαδή, που ενώ αρχικά υπήρχε η ενημέρωση από τον πρόεδρο μας για ένα συγκεκριμένο νούμερο, περιμέναμε πολύ περισσότερα χρήματα. Με την απόφαση διακοπής, ανακοινώσαμε και μια πρόταση, ότι διεκδικούμε 8,5 εκατομμύρια σαν κατηγορία. Αν είχε επανέλθει αυτή η πρόταση στο τραπέζι της συζήτησης με τον Υφυπουργό, σαφέστατα δεν θα παίρναμε 8,5 εκατομμύρια, αλλά δεν ξέρουμε που θα έφτανε η κουβέντα και με ποιες προϋποθέσεις.

Για το πόσο θίγεται η ΠΑΕ από την διακοπή και τα χρήματα που τελικά θα παραλάβει:

Το ποσό το οποίο ζητάμε σαν ΣΛ2, τα 8,5 εκατομμύρια, είναι ένα ποσό που αναλογικά πάντα, είναι περισσότερα από αυτά που είχαμε προϋπολογίσει, για την δική μας ομάδα. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει όλο αυτό. Για τα Χανιά , αν τελικά τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί, θα είναι μια επιπλέον δυσκολία, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία. Είναι κάτι το οποίο περιμέναμε, με βάση αυτά που είχαμε υπολογίσει να έρθουν στα ταμεία της ομάδας τον Γενάρη.

Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας. Οσοι είναι κοντά στην ομάδα και όχι μόνο, έχουν καταλάβει πως γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά φέτος. Ξεκινήσαμε με άλλα δεδομένα, συνεχίσαμε διαφορετικά, με την εξωδιοικητική βοήθεια του φίλου και συνεργάτη Γιώργου Βρέντζου. Θα συνεχίσουμε, θα ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά και θα κοιτάξουμε πως θα προχωρήσουμε την επόμενη χρονιά.

Για το αν τα Χανιά στοχεύουν στην άνοδο τη νέα χρονιά:

Καλώς ή κακώς τα Χανιά είναι “καταδικασμένα” να κάνουν πρωταθλητισμό. Γενικότερα, τόσο η φιλοσοφία της διοίκησης, όσο και η περηφάνια που μας διακατέχει σα Κρητικούς και ιδιαίτερα ως Χανιώτες, όσο και η φιλοσοφία των ανθρώπων του οργανισμού που λέγεται Χανιά μας υποχρεώνει να κάνουμε πρωταθλητισμό, όπως έχουμε κάνει άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια. Τα Χανιά είναι για 8ο έτος στην κατηγορία, βέβαια αυτό είναι και κακό γιατί θα έπρεπε να έχουμε ανέβει μέχρι τώρα, αλλά μας έχουν στερήσει τουλάχιστον δύο φορές την άνοδο. Αυτή η σταθερότητα και η συνεχής προσπάθεια λέει πολλά σε αυτή την κατηγορία. Αυτό δε σημαίνει πως φέτος τα παρατάμε, εμείς ξαναλέω ότι την δουλειά μας συνεχίζουμε να την κάνουμε.

Για την πορεία και το ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται η ομάδα να μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού:

Εάν δούμε προσεκτικά με ποιον τρόπο στήθηκε η ομάδα φέτος, πότε ξεκίνησε και αν δούμε όλη την εικόνα, αυτό που έχει γίνει φέτος είναι ένα μικρό θαύμα. Ο Γιώργος Βρέντζος βοήθησε τα μέγιστα τόσο την ομάδα εξωδιοικητικά, αλλά και εμένα προσωπικά. Όταν μια ομάδα στήνεται τελευταία στιγμή, είτε έχει να κάνει με μεταγραφές, είτε με στελέχη, είτε με αναπροσαρμογή στόχων για διάφορους λόγους, υπάρχουν δυσκολίες. Όταν φτάνουμε σε ένα σημείο και βλέπουμε ότι δεν έχει να φοβηθεί τον πρωτοπόρο στην κατηγορία αυτό κάτι σημαίνει. Είδαμε πως πήγε το ματς με την Καλαμάτα, μια ομάδα με σοβαρή διοίκηση και μεγάλους στόχους. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, η ομάδα δεν έχει σταματήσει τον προγραμματισμό της ούτε λεπτό. Προχωράμε. Έχουμε ένα κακό ιδίωμα, που μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, δεν μας αρέσει να κοιτάμε χαμηλά.

Για την σχέση του με τον Γιώργο Βρέντζο και την στήριξη του κόσμου:

Η φετινή ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά συγκινητική . Σαφώς και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος λίγο παραπάνω. Αν είχαμε αγωνιστική δράση θα φαινόταν παραπάνω. Οπως έχω ξαναπεί, είναι αρκετοί αυτοί που έχουν καταλάβει ότι πουλάμε Χανιά. Ότι έχει να κάνει με τα Χανιά αποτελεί διαφήμιση. Μια ομάδα που λέγεται Χανιά, γράφεται, ακούγεται εκαντοντάδες φορές λόγω της ομάδας, είναι κάτι που δίνει προστιθέμενη αξία και υπενθυμίζει τον τόπο.

Με τον Γιώργο Βρέντζο πλέον έχουμε γίνει οικογένεια. Πριν ήμασταν φίλοι, τώρα είμαστε οικογένεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του, τον χαρακτήρα του. Ο Βρέντζος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο, δεν είναι χθεσινός. Σαφώς και υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην συμφωνούμε, αλλά πάντα καταλήγουμε σε μια απόφαση για το καλό της ομάδας, που και οι δύο τη στηρίζουμε.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την πολύτιμη προσφορά του Νότη Ψυλλάκη. Δεν είχαμε συνεργαστεί σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά έχω εκπλαγεί, για το πόσο μεθοδικός και το πόσο πολύ πιστεύει σε αυτό που έχουμε βάλει σαν στόχο. Με την αγάπη του και την προσπάθεια που κάνουμε για την επιστροφή του πολύ κόσμου στην ομάδα θα τα καταφέρουμε.

Για το σήμα της ομάδας:

Κλείνοντας, θέλω να πω κάτι όσον αφορά το σήμα. Έχουμε φτάσει στο τελικό σημείο, άμεσα τις επόμενες μέρες θα βγουν 5 σήματα στον “αέρα”, από τα 50 που ξεκινήσαμε. Αυτά θα βγουν δημόσια όπως έχουμε υποσχεθεί, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να ψηφίσουν και να επιλέξουν το σήμα, που θα καταλήξει να είναι στο στήθος της φανέλας και όχι μόνο των Χανίων. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Είναι πάρα πολύ ωραία τα σήματα που έχουμε επιλέξει και νομίζω ότι θα εκπλαγούν όλοι.

Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις τόσο με το σήμα, όσο και με άλλα θέματα. Πλέον, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ομάδα των Χανίων να βλέπει το μέλλον πολύ πιο αισιόδοξα, είτε έχει να κάνει με υποδομές, είτε στο προπονητικό μας κέντρο, είστε στο γήπεδο Περιβολίων. Γενικότερα είμαστε σε μια καλπάζουσα πορεία. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν πράγματα και εκτός αγωνιστικού και προχωράμε για να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.