Ροκάκης: «Τα Χανιά του χρόνου θα παίζουν στη Super League»

13:21 | 07/04/2020

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο πρόεδρος των Χανίων, σε συνέντευξη του

«Η ομάδα του χρόνου θα παίζει στη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία για τα Χανιά και αυτή η ομάδα το αξίζει να τύχει της στήριξης του κόσμου», η άποψη που εξέφρασε ο κ. Ροκάκης σε συνέντευξη του στο athlitiko.gr

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Για την εκτίμησή του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αν γίνουν τα πλέι οφ μπορούμε την άνοδο και μαθηματικά ακόμη και την πρώτη θέση. Από εκεί που σταματήσαμε θα ξεκινήσουμε. Ημασταν η πιο φορμαρισμένη και η καλύτερη ομάδα μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα. Εμάς η θέση μας είναι να παιχτούν κανονικά τα παιχνίδια και να γίνουν τα πλέι οφ. Αν παιχτεί το πρωτάθλημα η ομάδα θα βγει κατηγορία. Εχουν μπει τα θεμέλια και οι βάσεις για το μέλλον και για πολλές χρονιές ακόμη...»

Για το κομμάτι της διαιτησίας: «Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τη διαιτησία του Τζουμαλάκη διαμαρτυρηθήκαμε επίσημα και πήραμε και έγγραφη απάντηση από τον κ. Περέιρα, που παραδέχτηκε ότι έγιναν σοβαρά λάθη εις βάρος μας και μας ζήτησε συγνώμη. Εμείς δεν θέλουμε εύνοια, αλλά να υπάρχει το 50-50 και να μοιράζονται ακόμη και τα σπόρια».

Για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης: «Αν διακοπεί το πρωτάθλημα και γίνει αναδιάρθρωση το πιο δίκαιο είναι να ανέβουν και οι τέσσερις πρώτοι της Super League 2 και να μην πέσει καμία ομάδα από τη Super League».

Για το ενδεχόμενο της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά: «Θα πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση στη Super League, κάτι με το οποίο ταυτίστηκαν όλες οι ομάδες στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη. Τα Χανιά είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλη πόλη και θα έχουν τηλεοπτική στέγη στη Super League. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να αδικήσει τα Χανιά...».

Για το όνομα της ομάδας: «Για μια ομάδα με το όνομα Χανιά που εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό και την πόλη των Χανίων θα έπρεπε η δυναμική να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το τελευταίο διάστημα βέβαια ο κόσμος ανταποκρίθηκε και "ζεσταινόταν". Η ΠΑΕ Χανιά δεν είναι ούτε Κισσαμικός, ούτε ΑΟΧ. Το σημαντικό είναι ότι το όνομα πλέον είναι Χανιά. Εκπροσωπεί την πόλη, το νομό και θα ενώσει όλο τον κόσμο. Μην κολλάμε στο σήμα. Αλλαξα το όνομα. Ούτε οι του Κισσαμικού, ούτε οι του ΑΟΧ να κολλάνε σε αυτό και να πάμε μπροστά...».

Για το σήμα: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και να δούμε όλα τα ζητήματα σε υγιή και μελλοντική βάση. Δεν είναι το μείζον θέμα αυτό, αλλά ό,τι και αν γίνει μελλοντικά με το σήμα δεν θα είναι επειδή το θέλουν 50 ή 100 άτομα. Η ομάδα θα μαζέψει τον κόσμο, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο, αποπνέει υγεία και γίνεται κάτι σοβαρό...»

Για τον Πλατανιά και αν μπορεί να τεθεί θέμα συνεργασίας στο μέλλον: «Δεν είναι εποχές για να υπάρχουν δύο επαγγελματικές ομάδες στα Χανιά... Επιχειρηματικά "βγαίνει" να στέκεται μία ομάδα στα Χανιά. Εμείς είμαστε ΠΑΕ Χανιά, δεν επιζητούμε κάτι τέτοιο. Από την άλλη αν έρθει κάποιος να μου πει ότι θέλω να μιλήσουμε γι' αυτό θα ακούσω τον οποιονδήποτε... Ο Πλατανιάς είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει τη δική της ιστορία, αν και ιστορικά ο Κισσαμικός και τα Χανιά είναι πιο ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και με χρήματα στον Πλατανιά που έχουν διατελέσει παράγοντες και παλιά στον Πλατανιά. Είναι μία μεγάλη περιοχή με αρκετούς ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο πρώτος λόγος ανήκει σε αυτούς. Είναι δική τους δουλειά το τι θα κάνουν στον Πλατανιά, εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά».

Για τις προπονήσεις στο Στάδιο: «Με λυπεί το θέμα του Εθνικού Σταδίου Χανίων, αλλά θα λυθεί μετά που θα περάσουν όλα αυτά. Είναι ένα γραμμάτιο που το έχω αφήσει ανοιχτό... Δεν είναι δυνατόν η ομάδα της πόλης να μην μπορεί να μπει στο γήπεδο της πόλης, την ιστορική έδρα του ΑΟΧ, για προπόνηση. Το Στάδιο έχει και γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως έχει και στίβο. Αν είναι να μην μπαίνει το ποδόσφαιρο ας βγάλουμε τότε το γήπεδο και να το κάνουμε σουίτες. Δεν είναι περιουσία κανενός.... Δεν έχει κάτι μαζί μας ή την ομάδα η διοίκηση του ΕΑΚ αλλά στο θέμα αυτό έχουν κάνει λάθος».

Για τη φετινή ομάδα: «Το καλοκαίρι που συζητούσαμε με τον Αλέκο Βοσνιάδη για τον σχεδιασμό θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος αλλά και που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και μελλοντικά...»

Για Αλέκο Βοσνιάδη και αν θα έφευγε με αρνητικό αποτέλεσμα στην Πάτρα: «Στις επαγγελματικές μου σχέσεις και τις συνεργασίες είμαι πολύ σταθερός. Οι 9,5 στους 10 προέδρους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας και το ατυχές αποτέλεσμα, αλλά και όσα αποτελέσματα είχαν προηγηθεί πριν, θα είχαν αλλάξει προπονητή! Είναι ένας άνθρωπος και προπονητής που τον πιστεύω πάρα πολύ. Τυγχάνει της εμπιστοσύνης μου και αν βρεθεί στη Super League η ομάδα θα είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μιλήσω την επόμενη μέρα. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Η αίσθησή του είτε με αναδιάρθρωση είτε με διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων: «Η ομάδα του χρόνου θα παίζει στη Super League. Ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία για τα Χανιά και αυτή η ομάδα το αξίζει να τύχει της στήριξης του κόσμου».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.